2018-09-01 09:46:47• hírek • Oszkó Viktória

Fantasztikus felvonulással örvendeztették meg Szatmárnémetit a német néptáncosok

Hosszú sorok, mosolygó arcok, népviselet, kicsik és nagyok együtt, egy felvonuláson.. de miről is van szó? Hát persze, hogy a Német Néptánccsoportok Találkozójáról!

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet 22. alkalommal rendezi meg a Német Néptánccsoportok Találkozóját, idén szeptember 1-jén és 2-án. Számtalan érdekes programmal, táncbemutatóval, népviseleti ízelítővel várják az érdeklődőket a szervezők bel- és szabadtéren egyaránt.


A találkozó ma délelőtt 10 órakor táncházzal kezdődött az Ifjúsági Központ Wendelin Fuhrmann termében, ahol a fiatalok egymástól tanulhattak el különböző német néptáncokat. Később kerekasztal beszélgetést tartottak, fél öttől pedig felsorakoztak a táncosok, hogy elindítsák a sokak által várt felvonulást. A fellépők, köztük a Mezőfényi Fúvószenekar tagjai igazi zenei parádéval örvendeztették meg a bámészkodókat, akik a táncosok különleges ruháit is megcsodálhatták. A központi parkba érve a nézők népviseleti bemutatót és német táncokat tekinthettek meg.



A rendezvénysorozatra számtalan német tánccsoport érkezett: a szervezők Détáról, Szebenből, Nagyváradról, Palotáról, Felsővisóról, Kálmándról, Nagykárolyból, Csomaközről, Szaniszlóról, Béltekről, Nagymajtényból és Szatmárnémetiből is vártak vendégeket, így nem csoda, ha Szatmárnémeti utcái zsúfolásig megteltek, olyan szép számmal gyűltek össze.


A programoknak még nincs vége, este bállal folytatódik a rendezvény, vasárnap délelőtt pedig a fiatalok ünnepi szentmisén vesznek részt 10 órától a Kálvária templomban, melyet Orbán Michael jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa celebrál. Ezt követően 11:30 órától a Vasárnapi Kávézó keretén belül néptáncbemutató lesz az Ifjúsági Központ/Svábház (V. Lucaciu 9.) udvarán.


A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kultúrális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért.









 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: