2012-08-17 13:24:15• hírek • Póti Orsolya

Falumúzeum nyílik az Érendrédi Gólyafesztivál keretében

Vasárnap, augusztus 19-én tartják meg az idei Érendrédi Gólyafesztivált, a község hagyományos ünnepét. A rendezvény keretében egy falumúzeum megnyitójára is sor kerül - tudtuk meg Popdan Bradut-tól.

Érendréden immár tizenkettedik alkalommal kerül sor a hagyományos Gólyafesztiválra a polgármesteri hivatal és a helyi tanács szervezésével. A rendezvény programjáról Papp Tibor polgármester tájékoztatta a Szatmát.ro-t.

Mint megtudtuk, az ünnepség 14 órától hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a település iskolájának udvarán, ezt követően pedig kulturális programok várják az érdeklődőket. Fellépnek a helyi iskola tanulói, a Csomaközi Tánccsoport, a Control Dance Group Tánccsoport, 17 órától pedig a Desperado magyar pop együttes.

A rendezvény meghívottja a Kolozsvári Magyar Állami Opera és filharmónia művészeiből alkotott Operettissimo együttes, mely népszerű revüdalokkal, nótákkal és operettekkel szórakoztatja a közönséget. 19.45 órától fellép Ramona Muresan és a Favorit együttes, majd modern táncbemutatóra kerül sor a piskolti fiatalok előadásában. A rednezvény Raol koncerttel, majd szabadtéri diszkóval zárul.

A szervezők a nap folyamán bográcsfőzést rendeznek, melyen a tájegység hagyományos ételeit készítik majd el a hobbiszakácsok. A Gólyafesztivál keretében idén egy falumúzeum is nyílik a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében. A falumúzeumot 14.30-18.00 óra között látogathatják az érdeklődők - tudtuk meg Popdan Braduti-tól, a megyei múzeum sajtóreferensétől.

Az Érendrédi Gólyafesztivált legelőször 1997-ben rendezték meg, azt követően, hogy a község megkapta az Európai Gólyafalu elismerést. Ezt azzal érdemelte ki, hogy akkor is mintegy 35 gólyafészket tartottak nyilván a közigazgatási egységben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: