2009-03-08 15:40:42• hírek • Szatmár.ro

Falugyűlés Kálmándon

A helyi községvezetők pozitív jelnek vették azt, hogy mindössze három helyi lakos szólalt fel a kultúrotthonban megrendezett falugyűlésen.

Balogh Sándor polgármester és Schlachter Ferenc alpolgármester szerint ez azt bizonyítja, hogy nincsenek komoly lakossági gondok a községben.

A polgármester a tavalyi év megvalósításairól számolt be a mintegy 60 tagú hallgatóságnak, helyettese pedig a 2009-es évre vonatkozó elképzeléseket sorolta fel, kiemelve: lehet, hogy kicsit merésznek tűnnek a célkitűzések, de a költségvetés ismeretében majd kiderül, mennyit lehet véghrehajtani majd belőlük.

Többek között kanalizálásra, parkosításra nyújtanának be pályázatokat, leaszfaltoznák a Nagy utcát, felújítanák az óvodát, minihotelt alakítanának ki gyermekek számára a felújításra váró közösségi házban. Török Tamás, helyi tanácsos és Kiss Sándor iskolaigazgató a községi tanintézmények tavalyi évéről és az idei tervekről beszéltek.

A lakosok közül az első felszólaló személyes ügyben kért tanácsot, a másik személy pedig a kálmándi termálvíz lehetőségeinek kihasználására kérdezett rá. Utóbbi számára válaszként elmondták: több vállalkozónak ajánlatot tett már az önkormányzat ilyen vonatkozásban.

Sokan voltak jelen, de kevesen szólaltak fel a falugyűlésen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: