2019-08-16 05:38:14• hírek • Közlemény

Falugazdászok a Farmer-Expón

Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításán, a debreceni Farmer-Expón tettek látogatást csütörtökön a Partiumi Falugazdász-Hálózat képviselői. 

A kiállítás fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására, kezdve a mezőgazdasági gépektől egészen az új élelmiszeripari termékekig és termelési technológiákig, továbbá szakmai rendezvényeken, konferenciákon mutatják be a legújabb kutatási és termelési eredményeket. 

 

 

A részvétel nem csak esély az újdonságok megismerésére, hanem lehetőség számos területen a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tapasztalatok megismerésére.

 

A Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában tartott kiállításon keretében a Magyar Lórándból, Kovács Szabolcsból és Simon Dalma Júliából álló küldöttség részt vett a Sertéstenyésztési Konferencia illetve a HORTICO Zöldség-gyümölcs Kertészeti Konferencia néhány előadásán, meglátogatták az élelmiszeripari termékek és mezőgazdasági gépek szakkiállítását, valamint állattenyésztési bemutatókon, melyeken tenyészállatok kiállítása és bírálása is zajlott. 

 

 

Az esemény részeként sor került egy kerekasztal-beszélgetésre is, amelyen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke is. Ezen az Erdélyben és Partiumban tevékenykedő falugazdászok mutatták be a romániai falugazdász-hálózatot, de szó esett a jövőbeni tervekről, lehetőségekről is. 

 

“A falugazdász-hálózat célja az is, hogy a mezőgazdasági területek újdonságairól is tájékoztassa a gazdálkodókat. A debreceni szakkiállításon látottakkal segíteni lehet majd a partiumi magyar gazdákat, tanácsokkal ellátva őket, vagy közreműködve új partnerkapcsolatok kialakításában” – mondja Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász-Hálózat koordinátora. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: