2010-07-18 21:51:17• hírek • Szatmár.ro

Falubajnokságot rendeztek

Vasárnap rendezték meg az idei börvelyi falubajnokságot.

Tíz éve rendszeresen, azelőtt kihagyásokkal, de régóta megszervezik a börbvelyi falubajnokságot, bizonyítékául annak, nincs hiány tehetséges fiatalokban a településen. Az idei megmérettetésre 8 csapat nevezett be: hat a községközpontból, kettő pedig Lucăceni-ből. A csoportmeccsek után a négy továbbjutó játszott a döntőbe jutásért.

A kupát az igen bizarr nevet viselő Ibizai Pacha szerezte meg, miután 3-2-re legyőzte a Lucăceni II-t. Nem volt hiány különleges csapatnavekben: a Hullahordók, a Privát Menyország, a Big Street Boys (azaz: a Nagy utcai fiúk) mind pályára léptek. Tizenegyesrúgó versenyt is rendeztek. A bajnok, illetve a legjobb büntetőlövő egy labdát kapott díjként a kupa és az oklevél mellé. A falubajnokságot, ahogy az illem diktálja, kiadós bankett zárta, amelyen finom bográcsgulyást fogyasztottak a futballisták a pálinka, a sör és a bor mellé. A támogatók helyi és szomszédos községbeli vállalkozók voltak.

A falubajnokság fő szervezői a börvelyi csapat alapemberei, Tupiţa Mihai és Paşca Daniel voltak. A rendezvényre szép számú nézősereg látogatott ki. Börvelyben nagyon szeretik a focit, a csapat itthoni mérkőzéseire átlagosan kétszázan látogatnak ki, de ötvenen idegenbe is elutaznak a fiúkkal.


Börvelyben szeretik a focit
Börvelyben szeretik a focit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: