2010-01-15 16:36:15• hírek • Parajdi Andrea

Étkeztetés féláron

Szatmárnémeti éttermek is jelentkezhetnek az idén másodjára megrendezésre kerülő Falánk Csütörtök akcióra, amelynek célja, hogy felélénkítse a kulturált étterembejárás szokását, illetve ápolja a népi hagyományokat.

A Gastromedia szaklap és a www.gastromedia.ro portál 2009-ben első alkalommal szervezte meg a Falánk Csütörtök akciót, amely a Farsangi népi hagyományokat kívánja ismét visszahozni a köztudatba. A közép-európai keresztény népszokások szerint számos hagyomány kíséri a Farsangi időszakot, ám ezeknek nagy része szép lassan kezd feledésbe merülni. Ilyen például a „farsang farkát" jelölő Húshagyó Kedd, a Hamvazó Szerda és a Torkos Csütörtök is. A Gastromedia azt a célt tűzte ki, hogy a Falánk Csütörtök akcióval megpróbálja a Farsang színes hagyományait visszahozni a köztudatba.

A Falánk Csütörtök lényege, hogy a hamvazószerdát követő napon, vagyis idén február 18-án, minden résztvevő étterem 50%-os akciót hirdet. Tavaly mindössze négy székelyudvarhelyi étterem csatlakozott a Gastromedia rendezvényéhez, idén azonban Erdély-szintűre kívánják bővíteni az akciót. A csatlakozni szándékozó éttermek február 10-ig a www.gastromedia.ro/falank oldalon regisztrálhatnak. Az éttermek listája pedig hamarosan közzé is lesz téve a portálon, ahol majd a vendégek is időben értesülhetnek és időben megtervezhetik, hogy február 18-án hol költsék el a reggelijüket, ebédjüket, vagy vacsorájukat, ráadásul mindezt 50%-al olcsóbban.

Az érdekelt éttermek a fent említett portálon bővebb információkat tudhatnak meg az akcióról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: