2010-02-02 13:19:37• hírek • Szatmár.ro

Falánk csütörtök - február 18-án

A Falánk Csütörtök 2010-ben, február 18-án lesz. A felhíváshoz csatlakozó éttermek és vendéglátó egységek, az ételfogyasztásból 50 % kedvezményt adnak, vagy svédasztalok kínálat esetében kedvezményes 25 Ron áron kínálnak.

Az akció elsődleges célja a kulturált étterembejárás hagyományának ápolása, de a néphagyomány tisztelet is a célok között szerepel.

De mi is a Falánk Csütörtök? A közép-európai keresztény néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokást ápol. Ilyen például a Farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó Szerda és a Torkos Csütörtök.

Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazó Szerdát követő mindet ételt elfogyasztó Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Falánk Csütörtökön - annak ellenére, hogy a keresztény húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazó Szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Használja ki ezt a lehetőséget, és torkoskodjon a www.gastromedia.ro honlapon a Csatlakozott éttermek menüpontban elérhető vendéglők bármelyikében, amelyek február 18-án 50%-os kedvezményt biztosítanak teljes ételkínálatukból, vagy a kedvezményes svédasztalos kínálatukból, helyben fogyasztás esetén.

A tavalyi tapasztalata alapján érdemes lesz a kiszemelt éttermekben előre telefonon, vagy e-mailben helyet foglalni!

Figyelem! Azok az éttermek, amelyek részt szeretnének venni az országos szintű akcióban, legkésőbb február 10-ig jelezhetik szándékukat a www.gastromedia.ro oldalon.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: