2014-04-07 14:48:27• hírek • Kocsis Zoltán

Falakon leereszkedve szállták meg a csendőrök az iskolát

Falakon leereszkedve szállták meg a csendőrök hétfő délelőtt a Grigorie Moisil Általános Iskolát Szatmárnémetiben. Az akcióban részt vettek a terrorelhárítás egységei is. A bűnözőket némi lövöldözés után sikerült elfogni. Az esemény a diákokat és tanárokat egyaránt meglepte - de fölöttébb élvezték.

Mindez természetesen nem valamiféle akciófilm forgatása volt és főleg nem élesben ment. Az egykori 1-es számú iskola diákjai még tavaly ősszel nyertek meg egy, a csendőrséget népszerűsíteni hivatott versenyt, ennek köszönhetően a csendőrök egy látványos bemutatóval lepték meg őket az „Iskola másként" program hétfői nyitányán.

A bemutató 10.00 órakor kezdődött. Ekkor több csendőr a falakon ereszkedett le az udvarra. Ezt követően egy szituációs bemutató keretein belül eljátszották, miként fognak el néhány bűnözőt. Az akció során néhány lövés is eldördült, a csendőröket pedig egy kommandós is segítette. A terrorelhárító csoport tagjai is bemutatták, miként avatkoznak be egy-egy konfliktus-helyzetbe a kötélpályán megérkezve.

A bemutató második részében a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek a csendőrök felszerelésével, fegyverzetével. A fiatalok kipróbálhatták a kötélpályán való ereszkedést, egy rögtönzött lőtéren pedig airsof fegyverekkel lőhettek célba. A legnagyobb érdeklődést a kötélpálya váltotta ki, mindenki át akarta élni az ereszkedés okozta adrenalinnövekedést.

A mintegy 700 diák és pedagógus nagy lelkesedéssel fogadta a csendőrök akciódús bemutatóját, izgalmasan kezdődött tehát az egy hétig tartó „Iskola másként" program.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: