2012-01-25 10:24:05• hírek • MTI

Fajtatiszta kutyát adnak a nyakörvhöz ajándékba

Kijátsszák a januártól hatályos állatkereskedési törvény szigorítását a lengyel online kereskedők, akik egyebek közt százeurós nyakörvhöz ingyen fajtiszta kutyát kínálnak az érdeklődőknek.

Lengyelországban január elsejétől kizárólag bejegyzett állatenyészetek adhatnak el kutyát és macskát. Az üzleti szellemű illegális tenyésztők azonban feltalálták magukat, és az online kereskedést választották.

A "százeurós nyakörv ingyen fehér mini schnauzerrel", illetve "fekete-fehér shih tzu szuka oltás, féregtelenítés és kutyaeledel költségének visszatérítése után ingyen átvehető" hirdetések mellett olyanok is megjelentek a lengyel interneten, melyekben a kereskedők közvetlenül is jelzik a jogszabályok szándékos kijátszását, egyebek közt tudatosan idézőjelbe írva az "ingyen átadom" kifejezést.

Az országos állatvédő egyesület egyik felügyelője etikátlannak tartja a hirdetéseket, de arra is felhívja a figyelmet, hogy kiiktatásuk nem oldaná meg az összetett problémát. Hangsúlyozza, hogy az eladásra szánt állatok automatikusan nem fognak eltűnni, és átmeneti mentelmi időszak bevezetését javasolja a múlt év óta új gazdára váró állatok esetében. "Nem szeretném, hogy vízbe fullasszák, az erdőben hagyják agy kegyetlenül meggyilkolják őket" - indokolja ötletét a Gazeta Wyborcza napilap keddi számában.

Az új lengyel jogszabályok értelmében piacokon, állatkereskedésekben, de még kiállításokon sem szabad kutyát vagy macskát árusítani, jelképes összegért sem. A nem bejegyzett tenyészetekből származó állatokat csak örökbe fogadni lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: