2017. június. 22., csütörtök
Névnap:
2007-07-21 16:51:45• hírek • Tamás Jakab

Raikkonen-é a pole

 Hamilton az időmérő edzésen dúrdefektet kapott, és a gumifalnak csapódott.

Az idei szokásoknak megfelelően, a McLaren Mercedes és a Ferrai két-két pilótája a Nurbürgringen is már az időmérő kezdetétől világossá tette, hogy az első 4 rajtkocka a számukra van kibérelve. A többiek csak a hátramaradó 18 pozíció megszerzésén fáradozhattak, hasonlóan a korábbi futamokhoz. A második körbe meglepetésre nem jutott be Button, aki a 17. helyről rajtolhat a holnapi versenyen.

A harmadik kör meglepetésembere a Red Bull Renault-os Mark Webber volt, aki a 7. helyen jutott tovább. Az időmérő mégsem ettől érdekes, hanem Lewis Hamilton baleste miatt. A brit versenyző 5 perccel az időmérő vége előtt egy dúrdefektnek köszönhetően a gumifalnak csapódott. A mentőegységek hamar a helyszínre érkeztek, ezt követően pedig a pálya kórházába szállították, majd innen rutin megfigyelésre egy közelebbi gyógyintézetbe. A McLaren közleménye szerint a kereket nem megfelelően rögzítette a meghibásodott kerékpisztoly, és emiatt következett be a defekt. Az, hogy a pilóta elindulhat-e a holnapi Európa Nagydíjon eléggé kétséges, ugyanis a felvételekből szemmel láthatóan kitűnt, hogy a lába megsérült.

Az időmérőt közel 30 perces szünet után folytatták csak, amelyet végül a finn Raikkonen nyert meg, azonban ehhez hozzá kell tenni, hogy Alonso a mért körében óriásit hibázott, amely folytán közel 1 másodpercet is veszthetett, ennek ellenére a második helyet sikerült megszereznie, így a harmadik Massa lett. Hamilton, ha el is indul, csak az 5. sorból vághat neki a küzdelemnek.

 

 


 

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: