2018-02-24 16:15:40• hírek • Oszkó Viktória

Fagyos hétvége: érdemes figyelni a vízórákat

A tartós téli hideg komoly károkat okozhat a fagy ellen nem védett vízmérőkben és vízhálózatban.

Ritka hideg idővel számolhatunk a közelgő napokban. Egész Romániára riasztást adtak ki a szibériai fagyos időjárás miatt, több helyen -20 fokot is mérhetünk majd. Ilyenkor a vízműveknél megnövekszik a bejelentések száma, főleg a vízóra fagyrepesztéses törése miatt.


Kis odafigyeléssel megelőzhetjük a bajt, ezzel nem csak sok utánajárástól kímélve meg magunkat, de egy nagyobb összegű, váratlan kiadástól is. Ha nincsenek is látható jelei a bejövő vízvezeték és külső csapok elfagyásának, a vízóra- vagy kerti csap aknában megrepedhet a cső annyira, hogy egy kis résen folyamatosan eresszen.


Leitner János, az APASERV igazgatója elmondta, hogy szerencsére nem jelentősen, de valóban megnövekszik ilyenkor a fagyásos problémákkal kapcsolatos bejelentések száma. Azt tanácsolja a lakosságnak, hogy fokozottan figyeljenek oda arra, hogy az aknatetők megfelelően le legyenek zárva.


Pincék, lépcsőházak esetén a nyílászárók biztosítása is sokat segíthet abban, hogy elkerüljük a bajt. Ha mégis megtörténik, amit a legkevésbé szeretnénk, akkor az Apaserv központi, éjjel-nappal elérhető telefonszámán lehet bejelentést tenni.


Miután regisztrálták a problémát, a szakemberek a helyszínre mennek, hogy elhárítsák a szivárgást. Ha a vízóra megrepedt, akkor új készülékre lesz szükség, amelyet viszont annak kell megfizetnie, akinél a kár keletkezett.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: