2011-12-07 13:14:09• hírek • MTI

Facebook-baki: megnyílhattak a privát tartalmak

Mark Zuckerberg - nem szánta publikusnak
Mark Zuckerberg - nem szánta publikusnak

A szoftverhiba miatt az adathalászok hozzáférhettek az alapító Mark Zuckerberg magánfotóihoz is.

A Facebook közösségi portált érintő szoftverhiba miatt kikerültek az internetre az  alapító Mark Zuckerberg magán fotói. A program meghibásodása miatt átmenetileg lehetővé vált, hogy néhány esetben védett képek váljanak elérhetővé a felhasználókról - ismerte el kedden a portál. A rést azóta átmeneti megoldással sikerült "befedni".

Amerikai sajtóértesülések szerint mindössze egy apró trükkre volt szükség ahhoz, hogy privát tartalom váljon hozzáférhetővé. Ha sértő képként jelentettek egy felhasználóról feltöltött publikus felvételt, akkor előfordulhatott, hogy szoftverhiba következtében az adathalászok hozzáfértek privát fotókhoz is. "Van, amikor bevált, van, amikor nem" - jegyezte meg többek közt a Forbes magazin.

A Facebook most már több mint 800 millió felhasználót számlál, és régóta vita folyik az adatok biztonságáról. Sokak szerint nem meglepetés, hogy ezúttal magáról Zuckerbergről is nyilvánosságra kerültek fotók. A képek némelyikén a milliárdos alapító főzés közben, tyúkkal a kezében látható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: