2012-03-05 14:46:48• hírek • Samsungsport.hu/f1-live.hu

F1: nincs gond a Red Bull megbízhatóságával

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke nem aggódik amiatt, hogy az új RB8 megbízhatatlan lenne a 2012-es évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.

A Red Bull Racing Jerezben mutatta be az RB8 első változatát. Az első kollektív teszten még senki sem sejtette azt, hogy Adrian Newey egy teljesen új autóval áll elő a barcelonai teszt utolsó két napján. Az RB8 első változata nem volt 100%-osan megbízható, de összességében pozitív benyomásokat keltett. Mark Webber és Sebastian Vettel új RB8-asa azonban már finoman szólva sem volt megbízható, miután akadtak némi gondok az autóval.

Az utolsó napon a kétszeres világbajnok német csak 23 kört tett meg Barcelonában a sebességváltó meghibásodása miatt, míg a riválisok versenyprogramokat futottak az autójukkal. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a brit AUTOSPORT lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem aggódik a jelenlegi helyzet miatt, és nem tud komoly megbízhatósági problémákról az autójukat illetően.

- Hogy őszinte legyek, egy tisztes téli tesztet futottunk csapattal - nyilatkozta Horner, aki elismerte, azon céljukat nem sikerült teljesíteni, miszerint egy tökéletes téli időszakot zárjanak az istállóval.

- Azt gondolom, hogy ez konstruktív volt. Visszanézve azt, hogy 12 hónappal ezelőtt egy sor KERS problémával találtuk szembe magunkat, és így tovább, most azt hiszem, hogy ez egy pozitív téli teszt volt számunkra. Nem gondolom azt, hogy bármi is nagyon különbözne az elmúlt néhány évben tapasztaltaktól. Egyértelmű, hogy a tavalyi év keményebb volt, mivel a KERS egy nagyobb problémát jelentett, és végül azt az első versenyen nem is használtuk. Most nem beszélhetünk erről.

Horner továbbra sem foglalna állást az erősorrendet illető kérdésben: - Ezt igen nehéz megmondani. Évek óta a saját programunkra próbálunk összpontosítani, megismerve a gumikat, és az autót. Két hét múlva látni fogjuk ezt, amikor elkezdődik a szezon. Kétségtelen, hogy a fejlesztési verseny egész évben meghatározó lesz. Az első versenyig képtelenség megmondani, hogy ki, hol áll a mezőnyben. Reméljük, hogy versenyképesek leszünk, és úgy gondolom, hogy mindkét versenyzőnk formában van, de a Ferrari, a McLaren és a Mercedes csapatot akkor sem szabad alábecsülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: