2011-11-09 17:07:30• hírek • Samsungsport.hu/f1-live.hu

F1: Schumacher két év múlva a vb-címért harcolhat!

Michael Schumacherre ösztönzően hat az utóbbi versenyeken mutatott formája, és már a 2013-as tervekről beszél a német sajtóban. A Mercedes GP versenyzői között komoly rivalizálás van kialakulóban.

Mindenki biztosra veszi, hogy Schumacher maximum még egy évet húz le a Mercedes GP-nél, majd végleg szögre akasztja a sisakot. A német rekordernek más tervei vannak és ebben a csapatvezetők is támogatják: - Semmilyen alapja sincs annak, hogy miért ne vezethetne tovább. Nagyon értékes a csapat számára és semmit sem veszített a harapósságából. Számomra nagyon különleges lenne, hogy még egyszer nyerjek Michaellel - vallotta be Brawn.

Norbert Haug, a Mercedes motorsport igazgatója szintén elismeréssel beszélt a 42 éves versenyzőről: - Aki már leírta Schumachert, az sokkal tartozik. Fantasztikus versenyeket fut, és senki sem javított annyi pozíciót az első körökben, mint ő.

Nico Rosberg továbbra is fölényesen vezeti a házon belüli versenyt az időmérőkön (14:3), és 5 ponttal előzi meg csapattársát az összetettben, de a csapat mintha egyre inkább a hétszeres bajnokot kezdené támogatni, és ezt Rosberg is érzi.

Jock Clear tavaly még Rosberg versenymérnökeként szolgált a Mercedes GP-nél, majd idén a csapat stratégájának nevezték ki a brit szakembert, akinek a döntései komoly hasznot jelentettek Schumacher számára az olyan versenyeken, mint például az Indiai Nagydíj. Clear 1997-ben világbajnok lett Jacques Villeneuve-vel, és a kanadai egykori csapattársa, Heinz-Harald Frentzen tisztán emlékszik a mérnök képességeire: - Aki rendelkezik Clearrel, az óriási előnyre tesz szert - mondta a német. - Rendkívül okos és ő jelenti a különbséget.

Rosberg cáfolta a híreket, miszerint már akár jövőre átigazolna a Ferrarihoz és Ross Brawn sem akarja elengedni a versenyzőjét: - Nagyon fontos számunkra, hogy hosszú távon magunkhoz láncoljunk egy olyan kaliberű versenyzőt, mint Nico. Azért is, mert csapatvezetőként szívesen lennék a része Nico fejlődésének, ahogy futamgyőztesből potenciális világbajnokká válik.

Ross Brawnnak előbb-utóbb meg kell találnia az ideális egyensúlyt a versenyzői között, mert Michael Schumacher is tisztában van a képességeivel, és nem fogja hagyni, hogy a háttérbe szoruljon: - Tudatában vagyok annak, hogy a versenyeken gyorsabban tudok menni, mint a csapattársam - mondta a hétszeres bajnok a SportBildnek.

Schumacher már a világbajnoki címet is megejti: - A helyes úton vagyunk. Valószínűleg 2012-ben nem leszünk abban a helyzetben, hogy a világbajnoki címért harcoljunk, de le kell fektetnünk az alapokat ahhoz, hogy 2013-ban képesek legyünk rá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: