2011-09-09 14:16:37• hírek • Samsungsport.hu

F1: Hamilton nagyon megvert mindenkit

Lewis Hamilton nyerte az első szabadedzést a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, nagy fölénnyel.

Elég lassan indult be a délelőtti edzés: 25 perc elteltével mindössze egyetlen pilóta, Jerome D'Ambrosio büszkélkedhetett mért körrel, ám arra azért számítani lehetett, hogy a végén az időeredménye nem lesz a legjobbak között... Csak félóra után kezdődött úgy igazán a mozgolódás, de a legnagyobbak ekkor is tartalékoltak még; Sebastian Vettel például 1:29-es körrel mutatkozott be, majd két másodperccel elmaradva az akkori legjobbtól.

A vb-címvédő aztán folyamatosan gyorsult, miközben Lewis Hamilton, Mark Webber és Fernando Alonso is kijött a pályára. Vettel 1:26 alá vitte a köridőt, elsőként az edzés folyamán; Hamilton "üldözte", előbb csak megközelítette, majd 1:25.203-as körével nagyon alaposan maga mögött hagyta. Két körrel később még hét tizedet faragott legjobbjából, és ekkor már látszott, a McLareneket nagyon nehéz lesz megverni: egyedül Jenson Button tudta Hamiltont egy másodpercnél jobban megközelíteni az utolsó 20 perc előtt.

Akkor Vettel, majd Webber is kihozta a maximumot a Red Bullból; ami arra volt elég, hogy továbbra is utcahosszal le legyenek maradva Hamilton idejétől. Fernando Alonso kiszállt, miután a csapat egy vágást talált az egyik gumin, a délutáni szettet pedig nem akarták megkezdeni. Így aztán McLaren-belháború lett a vége: előbb Button fél másodpercre megközelítette Hamiltont, majd az ifjabbik angol két szenzációs kört futott, az utolsó mért körében 1:24 alá vitte a köridőt, és fölényesen megverte a mezőnyt.

A második helyen Button végzett, éppen egy másodpercen belül, a harmadik és negyedik helyet a két Red Bull szerezte meg, 1.366, illetve 1.594 másodperces lemaradással... Fernando Alonso csak a hetedik lett, Michael Schumacher pedig, miután végigcsúszkálta az edzést, nem fért be a top 10-be, a 11. helyen zárt.

Olasz Nagydíj, 1. szabadedzés, élmezőny
1. Lewis Hamilton (McLaren)
2. Jenson Button (McLaren)
3. Sebastian Vettel (Red Bull)
4. Mark Webber (Red Bull)
5. Adrian Sutil (Force India)
6. Vitalij Petrov (Renault)
7. Fernando Alonso (Ferrari)
8. Felipe Massa (Ferrari)
9. Sergio Pérez (Sauber)
10. Jaime Alguersuari (Toro Rosso)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: