2019-10-16 12:17:49• hírek • m4sport.hu

F1: 2021-től jöhet a Miami Nagydíj

A Miami szervezők bejelentették, hogy miután megtalálták Forma–1-es futamuk új helyszínét, 2021-től ők is bekapcsolódnak a bajnokságba.
 

Ha minden a tervek szerint alakult volna, már idén sort kellett volna keríteni a Forma–1 első Miami Nagydíjára. A második amerikai helyszínt a Liberty Media szerette volna mindenáron a naptár részévé tenni, ám miután a helyiek hevesen tiltakoztak a városi verseny ellen, és nem sikerült megállapodni a pálya vonalvezetéséről, előbb az idei, aztán a 2020-as eseményüket is törölték.


Most viszont a szervezők saját honlapjukon jelentették be, hogy készen állnak a 2021-es F1-es debütálásra. Pályájukat a város kikötőt érintő szakaszáról a Hard Rock nevű amerikaifutball-stadion körül alakítanák ki. A létesítmény a Miami Dolphins csapat otthona, melynek tulajdonosa Stephen Ross, az F1-es verseny egyik főszervezője.


„Izgatottan jelentjük be, hogy a Forma–1 és a Hard Rock Stadium alapvetően megállapodásra jutott az első Forma–1-es Miami Nagydíj megrendezésére a Hard Rock stadion körül. Mivel a becsült éves haszon 400 millió dollár fölött van, és ez összesen 35 000 éjszaka szállásfoglalást jelent, a Forma–1-es Miami Nagydíj gazdasági szempontból minden egyes évben megéri az áldozatvállalást Dél-Florida számára” – állt a Hard Rock stadion ügyvezetője, Tom Garfinkel és az F1 kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches közös közleményében.
 

A hírek szerint az Austin melletti második amerikai verseny májusi időpontot kaphat a 2021-es naptárban, mely ezzel várhatóan még tovább hízik.
 

2020-ban rekordszámú, 22 versenyes bajnokságot rendez az F1, és hacsak nem ejtenek ki újabb helyszínt, a további növekedés elkerülhetetlennek tűnik. Tegyük hozzá, Miami városvezetésében még így is tapasztalható némi ellenállás a versennyel szemben, és az ez irányú tárgyalások tovább folytatódnak.
A miami pályáról már látványterveket is közzétettek.
 

Az új aszfaltcsíkot a stadionnal a középpontjában alakítják ki, jórészt a létesítményt körülölelő parkolókban. Ez megoldást jelenthet a közutak lezárása miatt aggódók számára. Összesen 18 kanyarból fog állni, az óramutató járásával ellentétes irányú lesz, a boxépületet a stadion észak-keleti oldalán helyezik el.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: