2017-07-03 10:00:07• hírek • Kocsis Zoltán

Ezzel víz lesz Sárközújlak valamennyi háztartásában

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Legkésőbb 2018 tavaszán elkezdődik az a munka, amelynek végeztével ivóvíz lesz Sárközújlak község valamennyi háztartásában! Sárközújlak és Adonján után Kissárközön és Meggyesgombáson is!

„Még 2016-ban készítettük el és nyújtottuk be az erre vonatkozó pályázatot”, mondta Piricsi Artúr polgármester. „A beruházás költségeinek 98%-át biztosítja az állam, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat”, vázolta az anyagi hátteret Piricsi.

A kiépítésre váró vízhálózat hossza összesen 22 kilométer, a beruházás költsége pedig 5 millió lej. Jelenleg folyamatban van a kivitelezési tervek elkészítése, ezt követi majd a közbeszerzési eljárás – és a remények szerint legkésőbb tavasszal indulhat a munka.

„Sárközújlakon és Adorjánban már elkészült a vízhálózat. Ennek a pályázatnak köszönhetően kiépítjük a hálózatot Kissárközön és Meggyesgombáson, a hozzá tartozó Magyargombással együtt. Ezzel pedig a község valamennyi települése le lesz fedve”, fogalmazta meg a beruházás fontosságát Piricsi Artúr polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: