2017-08-30 12:10:55• hírek • Szatmar.ro

Ezzel várnak jövőre a PMN szervezői!

„A Partiumi Magyar Napok a régió legnagyobb, legmeghatározóbb és legszínesebb rendezvénye, amely évről évre egyre több látogatót vonz Szatmárnémetibe” –mondta Stier Péter főszervező a rendezvény 16. kiadásának értékelő sajtótájékoztatóján.

Bebizonyosodott, hogy sokan úgy tervezték a nyarat, hogy itthon legyenek, hiszen a rendezvény 8 napja alatt, a több mint 150 szerteágazó programon, koncerten, kiállításon, gasztronómiai és kulturális valamit színházi előadáson és tevékenységen a 70 ezret is meghaladta a látogatók száma, összegezte Stier Péter főszervező a 16. Partiumi Magyar Napokat. A főszervező elmondta, hogy a rendezvény turisztikai szempontból is bizonyíthatóan sikeres, volt egy eset, hogy az utolsó pillanatban kellett elszállásoljanak egy vendéget, de már alig találtak szabad szobákat a helyi szálládákban. Összesen 101 helyi, országos és külföldi érdekeltségű szponzor támogatta a Partiumi Magyar Napokat, 24 civil szervezett és közel 100 önkéntes vett részt a rendezvény szervezésében, valamint 19 médiapartner tudósított róla.

Ugyanakkor kiemelte, hogy igazán nagy örömmel és boldogsággal tölti el a sok pozitív visszajelzés, amely arra enged következtetni, hogy az idei rendezvénnyel is magasra tették a mércét és sikerült felülmúlni az eddigi kiadásokat, ezzel együtt önmagukat is. Ezért köszönet illeti a támogatókat, a társszervező civil szervezeteket, a médiapartnereket, a rendezvény önkénteseit valamint a legnagyobb hála a közönségnek jár, aki idén is a legnagyobb partnere volt a PMN-nek, hiszen ők az a fontos alkotóelem amely nélkül sosem jöhetne létre egy sikeres rendezvény.

Szőcs Péter, az Identitas Alapítvány elnöke is köszönetet mondott a résztvevőknek, hiszen érkeztek látogatók a megye minden részéről a rendezvényre, sőt más megyékből és a határon túlról is. A legjobb előadás, program vagy koncert sem ér semmit, ha nincs közönség. A sajtótájékoztatón részt vett még Kereskényi Gábor polgármester is, aki elmondta, hogy ismét bebizonyosodott, hogy Szatmárnémeti képes egy olyan multikulturális szórakoztató rendezvényt létrehozni, ahol a magyar lakosság mellett a sváb és a román lakosok is egyaránt jól tudja érezni magát.

A rendezvény zárókoncertjére, az Omega koncertre is nagyon sok román volt kíváncsi, emellett a főzőversenyre is jelentkezett román csapat, akik nagyon jól érezték magukat, sőt még díjat is nyertek. A polgármester gratulált a szervezőknek, arra biztatva őket, hogy bár ugyan az idei kiadással tényleg magasra tették a mércét, de jövőre is ugyan ezt a színvonalat tartani kell, sőt még színvonalasabb programokkal kell visszatérni. A közrendért, közbiztonságért és a köztisztaságért felelős szerveknek is megköszönte az operatív munkát. Pataki Csaba megyei tanácselnök és Magyar Lóránd képviselő is úgy értékelték a rendezvényt, hogy az idei kiadása volt az eddigi legszínvonalasabb, amelynek nem csak programkínálatában volt érezhető a fejlődés, hanem a résztvevő közönség is kulturáltan tudott nyolc napon át szórakozni a Partiumi Magyar Napok valamennyi programján. A tanácselnök azt is észrevételezte, hogy a legtöbb kulturális program teltházas volt, sőt ami számára kifejezetten meglepő volt, hogy a könyvbemutatók iránt is hatalmas volt az érdeklődés. Magyar Lóránd kiemelte, hogy a Partiumi Magyar Napok a jövőben is megfelelő teret fog biztosítani a helyi termelők számára, a külföldről beáramló termékekkel szemben, hiszen ez a rendezvény Szatmárnémetit kell népszerűsítse, mert fel kell mutatni a helyi értékeket.

A jövőre való tekintettel Stier elmondta: szeretnék jobban kihasználni a Kossuth-kert biztosította teret. Eddig ugyanis leginkább a nyugati oldalára koncentrálódtak az események, a vasútállomás felőli oldal nagyrészt kihasználatlan maradt. Ezzel is igyekeznek még nagyobb teret biztosítani a helyi termelőknek, kézműveseknek. A szervezők szeretnék egységesíteni is az árusok standjait: elképzeléseik szerint a sátorok helyét faházikók veszik át. Szó esett a sörös standok előtti hosszú sorokról is. Ezzel kapcsolatban elhangzott az ígéret: a nagyobb területen ezúttal több helyen csapolják majd a nedűt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: