2015-11-17 11:56:25• hírek • Kocsis Zoltán

Ezúttal sem zártak be egyetlen helyet sem – csökkent a bírságok összege

A tűzoltóság, a rendőrség és a csendőrség november 9-15. között is folytatta a vendéglátói egységek ellenőrzését Szatmár megyében. Ezúttal sem rendelték el egyik helyiség bezárását sem, ám hetet súlyos bírsággal sújtottak.

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint november második hetében az ellenőrzések 51 különböző hiányosságra derítettek fényt. A legsúlyosabb vétségek közé sorolhatók azok az esetek, amelyekben az illető bárok, diszkók, éttermek nem rendelkeztek tűzvédelmi engedéllyel, vagy a törvény által előírt biztonsági berendezésekkel.

Mindezek ellenére a szakemberek úgy ítélték meg, egyik helyiség sem veszélyezteti vendégeik testi épségét, ezért egyik egység működését sem függesztették fel. Összesen hat bírságot szabtak ki, 135.000 lej értékben. A jelentésből kiderül az is, hogy az egy héttel korábban tapasztalt rendellenességek közül 14-et orvosoltak az üzemeltetők - a 24-ből....

Egy héttel korábban amúgy hét vendéglátóipari egységet 153.000 lejre bírságoltak meg.

A szigorú ellenőrzéseket a Bukarestben, a Colectiv klubban történt tűzvész váltotta ki országszerte. A fővárosi tragédia félszáznál is több emberéletet követelt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: