2013-10-12 14:08:10• hírek • Szatmar.ro

Amikor az egyirányú út sem visz a célig

Van úgy, hogy egy csapat óriási fölényben játszik, helyzetek sokaságát alakítja ki, mégsem tud kapuba találni és nyerni. Mivel pedig a labdarúgás nem pontozásos sportág, a meccs végén mindkét csapat egy-egy pontot kap. Hasonlókon morfondírozhattak az Olimpia szurkolói is szombat délelőtt a Minerul Motru elleni bajnokit követően.

A „bányászok" az első fordulóban aratott győzelmüket követően nem hogy pontot, de még gólt sem szereztek. A szombati támadójátékukat elnézve utóbbit értjük is, csak azt sajnálhatjuk, hogy a másik sorozatuk megszakadt. Ebben óriási szerepe volt a mindössze 20 éves Popescu kapusnak, aki bravúrt bravúrra halmozva őrizte a vendégek kapuját.

Dolga pedig volt bőven, az első félidőben Feier, Lemac (többször is), Iuhas és Villand is közel került a gólszerzéshez, ám valami mindig hibádzott. A második félidő elején aztán már nem csak a centiméterek hiányoztak az Olimpia játékából, hanem Lemac is, aki a 46. percben piros lapot kapott könyöklésért.

Az Olimpia emberhátrányban sem állt le, tovább alakította helyzeteit, ám Popescu vagy a pontatlan befejezés sorra akadályozta meg a gólszerzésben Gavrilescut, Villandot, Micast vagy éppen Feiert.

„Ma hadilábon álltunk a szerencsével, de az is igaz, hogy a Motrunak volt egy nagyon nagy formában védő kapusa. Utólag már nincs mit tenni, tovább kell mennünk, és nem szabad elvesztenünk az önbizalmunkat - értékelt a meccs után Csík Tibor vezetőedző, aki szerint a kiállítás nem nagyon befolyásolta meccset. - Én sem láttam pontosan mi történt, de úgy tűnt, hogy a kiállítás még jobban motiválta a csapatot, a helyzeteink megvoltak, éppen csak a gól hiányzott", tette hozzá az egykori legendás védő.

„Az Olimpia nagyon érett futballt mutatott, sok helyzete is volt, nekünk azonban ott volt Popescu, akik fantasztikusan védett. Ne feledjük ugyanakkor, hogy tőlünk négy alapjátékos is hiányzott. Mi a korábbi vesztes meccseken sem játszottunk rosszul, de nem volt szerencsénk sem, Craiován például a 96. percben kaptuk a gólt. Szatmárra is nagyon elszántan jött a csapat, és örülünk, hogy ponttal térhetünk haza", mondta Danut Stoenac, a vendégek ideiglenes edzője.

A döntetlennel az Olimpia 6 forduló után 9 ponttal a második osztály II. csoportjának 5. helyén áll. A sárga-kékek a következő fordulóban Ramnicu Valceán lépnek pályára.

Olimpia - Minerul Motru 0-0
Az Olimpia kezdőcsapata: Suta - Muntean, Balau, Ene, Iuhas - Gavrilescu, Villand (Dragos 81.), Scvarzkopf (Micas 75.), Zsiga - Lemac, Feier

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: