2016-08-11 13:24:42• hírek • Szatmár.ro

Ezúttal mississippi blues szól pénteken a Macskában

Ugye jólesne a fesztiválos nyüzsgés után egy laza missisippi blues, jó kis szájharmonika, hideg sörrel, jó társaságban... péntek este a Huckleberry Guys örömzenél a közönségnek!

A szegedi countryblues-disco trió feldolgozásaiban nem kíméli a mississippi blues, new orleans blues, sőt az amerikai folk, country műfajának hagyományait sem. Már a zenekar tagjainak leírása is ígéretes: a szigorú groove-okért felelős dobos Balogh Ede Farkas, a kőkemény delta témákat gitáron hozza és énekel Balogh Gyula, az eszement szájharmonika riff-ek felelőse: Prekop Győző.

Csűrdöngölős feldolgozásaikkal kimerítik a trancepunk-blues fogalmát! A dob, a gitár és a szájharmonika elkalauzol az elektromos mississippi, a new orleans punk és a zseniális trancefolk irányába! Hallhatunk tőlük Seasick Steve, RL Burnside, Robert Johnson, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson II és Sonny Terry átgondolásokat.

"A felállás, eredeti átgondolását tekintve is utcazenélésre tervezett, kezdetektől fogva célja volt, hogy akusztikusan, akár abszolút kihangosítatlanul is meg tudjon szólalni. Ezt szolgálják az olyan megoldásaink, mint a jellegéből fakadóan erőteljes hangzású slidegitározás vagy a szájharmonika kihangosításárára használt fém tölcsér. Emellett, hogy az alapvetően az autentikus blues műfajából kiinduló feldolgozásaink a kellő figyelmet felkeltsék, a dalokat lábbal ütött taktusok kísérik. Lábdob gyanánt bőröndöt, míg lábcinként egy csörgőkarikát használunk"

Péntek este 21.30-tól szól a missisippi blues, a beugró 5 lej, amelyet a helyszínen lehet megvásárolni, ne felejts el asztalt foglalni a 0743 933 541-es telefonszámon, vagy a klub facebook oldalán!

A koncertek a Cseh Tamás Program támogatásával valósulnak meg, ezúton is köszönjük támogatásukat. A magyar élőzene klubszintű, rendszeres szerepeltetésével a MusiCat szinte egyetlenként vállalja fel 2016-ban is a kortárs magyar zenekarok népszerűsítését, a magyar zenei élet kibontakoztatását Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: