2013-05-21 12:58:10• hírek • Szatmár.ro

Ezúttal középszintű borismereti kurzust tartanak

Június 9. és 12. között kerül sor az eddigieknél magasabb szintű borismereti tanfolyamra.

Két különösen sikeres alapfokú borismereti tanfolyamot követően újabb lépést tehetnek a borok szerelmesei a tapasztalt borszakértővé válás útján. A Consult Scolari ugyanis június 9. és 12. között középszintű borismereti tanfolyamot tart. Erre azonban nem csak azok jelentkezhetnek, akik az alapszintű tanfolyamot elvégezték, hanem kis rákészüléssel bárki bekapcsolódhat a tanulásba.

Az alapszintű tanfolyamhoz hasonlóan most is a budapesti Borkollégium oktatói tartják az órákat: naponta tíz, 45 perces tanóra keretében vezetik be a különleges ital kedvelőit a mélyebb ismeretekbe.

A tananyag most bővebb lesz, mint az előző tanfolyamokon: Románia és Magyarország szőlőfajtái mellett például Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Németország, Portugália, az Amerikai Egyesült Államok, Új-Zéland, Chile és Argentína termőhelyeivel és szőlőfajtáival is megismerkedhetnek a résztvevők. Olyan érdekfeszítő témákról is szó esik majd, mint a borok árát és minőségét befolyásoló tényezők, lesz haladó borkóstolás-képzés, a tananyagba bekerülnek a pezsgők és habzóborok is. A résztvevők megtanulhatják a bor felszolgálásának alapjait és azt, hogyan lehet tökéletesen párosítani az ételekhez a borokat. És ez csak néhány a megbeszélésre kerülő témák közül.

A tanfolyam résztvevői a következő témakörökben mélyíthetik el ismereteiket:

- a legfontosabb szőlőfajták megismerése, fő jellegzetességeik és a belőlük készülő borok ismerete
- a fő bortermelő országok és termőhelyek megismerése, borstílusuk elsajátítása
- etikett olvasás és értelmezés az egyes szőlőfajtákon, illetve bortermelő régiókon keresztül
- a bor kémiájának elsajátítása, a legfontosabb borhibák, borbetegségek meg- és felismerése
- a fő párlat kategóriák megismerése, alapanyaguk és előállításuk helye szerint kategorizálva
- értékelhető borleírások készítése a borok leglényegesebb tulajdonságaira alapozva
- a bortárolásra, borkészletekre, étel- és bor harmóniájára vonatkozó ismeretek elsajátítása
- borfelszolgálási ismeretek elsajátítása
- éttermi vagy induló borüzlet borkészletének összeállítása

A Borkollégium tanfolyama magyar nyelvű vizsgával zárul a tanfolyamot követő 2 héten belül. A feladatlap 50 db feleletválasztós tesztkérdést tartalmaz, melyek legalább 60%-ára helyes választ kell adnia a hallgatónak a sikeres vizsga eléréséért. Ezen kívül elemezniük kell 1 bort a tanultak szerint. A sikeresen vizsgázó hallgatóink „Bortanácsadó" tanúsítványt vehetnek át.

A középfokú borismereti tanfolyammal kapcsolatos további információkért Szakács Orha Imrét, a tanfolyam szervezőjét kell keresni az imre.szakacs@consultscolari.ro e-mailcímen vagy a 0751-513-159-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: