2015-03-23 13:30:41• hírek • Kocsis Zoltán

Több hektáron égett a növényzet Avasfelsőfaluban

Több hektáron égett vasárnap este a növényzet Avasfelsőfalu város határában, tűzoltóknak és erdészeknek megfeszített munkájukba került, hogy ne legyen nagyobb baj belőle.

A tűzoltósághoz 21.14-kor futott be a riasztás, hogy Avasfelsőfalu határában ég a száraz növényzet. A lánglovagok két, vízzel és habbal egyaránt oltó autóval siettek a helyszínre, az oltásban pedig az önkéntes tűzoltóság és az erdészeti hivatal munkatársai is részt vettek.

Megfeszített munkával sikerült elérni, hogy a lángok ne terjedjenek át a szomszédos erdőre. Ezzel együtt is közel hat hektárnyi területen semmisült meg a vegetáció a tűz miatt.

A tűzoltóság felhívja mindazon földtulajdonosok figyelmét, akik égetéssel szeretnék megtisztítani területeiket, hogy a szükséges engedélyek megszerzését követően is csak nappal, szélcsendes időben és szigorúan felügyelet mellett gyújthatják meg az elszáradt növényzetet. Nagyon fontos, hogy a felégetni szándékozott területet egy széles, felszántott földsáv válassza el a szomszédos erdőtől, úttól, épülettől...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: