2017-06-26 10:59:46• hírek • Szatmar.ro

Ezúttal is megemlékeztek Vetés leghíresebb szülöttéről

Idén is megemlékeztek Vetés leghíresebb szülöttéről, Mátyás király kedvenc diplomata-püspökéről, Vetési Albertről. Történelmi előadással, zenei élménnyel gazdagodhattak mindazok, akik részt vettek a koszorúzással záródó emlékezésen.

A Vetési Albert Kultúrkör azzal a céllal alakult 2008-ban, hogy Vetési Albert püspök emlékét megőrizze és életben tartsa. Ennek szellemében hét esztendeje minden évben megemlékeznek Vetés leghíresebb szülöttéről. Azóta, 2010 óta emléktábla viseli nevét az általa 1460-ban építtetett templom falán.

Az igehirdetést nt. Máthé Róbert vetési református lelkész végezte a "Minden ékesen és szép rendben történjék" ige alapján.

Ezt követően dr. Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum aligazgatója tartott előadást a vetési templomról és a korabeli környékbeli templomokról, majd a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene együttes emelte a nap színvonalát.

A megemlékezés koszorúzással ért véget az emléktáblánál. Az emlékezés és a tisztelet koszorúját elhelyezte többek között Ilyés Gyula, Vetés község polgármestere, Szőcs Péter és Thoroczkay Sándor történész.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: