2016-10-26 16:33:47• hírek • Kocsis Zoltán

Ezúttal is a legjobb 32 volt a végállomás

Archívum
Archívum

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben 23 perc alatt megpecsételődött az Olimpia sorsa a Román Kupában, a Mioveni ugyanis ezen időszak alatt háromszor is bevette Marius Suta kapuját. Ezzel ezúttal is a legjobb 32 volt a végállomás a sárga-kékek számára a sorozatban.

Legutóbb négy évvel ezelőtt, 2012-ben jutott fel a Román Kupa főtáblájára az Olimpia, akkor azonban méretes, 6-0-ás zakó lett a kaland vége az azóta megszűnt Rapid ellen. Most a sorsolás nem élvonalbeli csapatot sodort az Olimpia útjába, hanem a második osztályú bajnokság tabelláján a szatmáriakat egy ponttal és egy hellyel megelőző Miovenit. Méltán reménykedhettek tehát a Olimpia drukkerei, hogy kedvenceik továbbverekedik magukat, aztán a következő körben ki tudja...

Nos, 23 perc alatt eldőlt, hogy bizony az Olimpia nem lesz érdekelt a következő forduló sorsolásakor. Gól nélküli első félidő után ugyanis a második játékrészben 23 perces rövidzárlatra volt szükség ahhoz, hogy végérvényesen eldőljön a továbbjutó kiléte.

Alig jöttek vissza a játékosok a szünetről, 10 másodperccel később már vezetett a Mioveni Alin Popa közeli fejes gólját követően. Szűk negyed órával később Ayza cselezgetett a hazaiak tizenhatosa előterében, három védőt is maga mögött hagyott és kilőtte a rövid alsó sarkot. Újabb kilenc minutummal később Raul Krausz kapitális hibáját Ionut Radescu büntette újabb góllal, így már 3-0 volt a Mioveni előnye.

A hajrában Ioan Ludusan húsz méteres remek lövésével az Olimpia megszerezte becsületgólját, ezzel azonban véget is ért számára az idei Román Kupa-kaland. A bajnokság viszont folytatódik, vasárnap 11.00 órai kezdettel a Balotesti-et fogadja az Oli.

Román Kupa, 16-os döntő:
Olimpia - Mioveni 1-3
gólok:
Ludusan (87.) illetve Popa (46.), Ayza (59.), Radescu (68.)
Olimpia: Şuta - Ciul, Iuhas (sk.), Heil, Durus - Onicas (D. Muntean 63') - Villand (Erdei 57'), Tudoran (Ludusan 57'), Krausz, V. Pop - Faur

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: