2009-12-08 11:01:02• hírek • Szatmar.ro

Ezúttal bírták a ködöt a vasutasok

Idegenben nyert a CFR és a Steaua, négyes holtverseny a tabella élén.

A román labdarúgó Liga1 16. fordulójából két összecsapás is hétfőre maradt a köztársasági elnöki választás miatt. A hétfő este nem hozott szerencsét a hazai csapatoknak, mivel a CFR és a Steaua is egyaránt idegenben tudott nyerni.

A kolozsvári gárda Mioveniben a Curtea de Arges vendégeként volt érdekelt és a találkozót kétszer is érdekes jelenet tarkította: a köd. A vendégek azonban ezúttal jobban bírtak ezzel a meteorológiai jelenséggel, mint két hete Vasluiban, igaz, a rendezők is találékonyabbak voltak: mind az első (ekkor negyed órára meg is állt a játék), mind a második félidőben gumiabroncsokat gyújtottak meg, hogy felszálljon a köd. A mérkőzés önmagában elég élvezetes összecsapást eredményezett, a helyzetek párosával követték egymást.

Bacila rögtön az első percben közel került a gólszerzéshez, három perccel később pedig Viera mentett a gólvonalról a másik a kapu előtt. A 33. percben Kone hibázott el ez ziccert, pontosabban Popa mentett, két perccel később a másik kapu előtt Zagrean lövése kerülte kevéssel a kaput. A CFR-nek a második félidőre sikerült fölényre szert tennie és miután a hazaiak részéről Frasineanu és Zagrean,a vendégektől pedig Nei lőhetett volna gólt, a 68. percben Alcantara végre betalált. A brazil védő egy szöglet után pazarul lőtte ki a kapu bal felső sarkát, megszerezve ezzel a kolozsváriak győztes gólját.


Alcantara szép gólt lőtt
Alcantara szép góljával nyert a CFR fotó: cfr1907.ro


Craiován is viharosan kezdődött a találkozó, negyed óra elteltével már 1-1 volt az állás: a 4. percben Kapetanosz a Steauát juttatta előnyhöz, tíz perccel később Prepelita egyenlített. A mérkőzés hátra lévő része Florin Costea - Zapata párharcot hozott, amiből a kolumbiai kapus jött ki győztesen: a hazaiak csatára öt százszázalékos helyzetet is elpuskázott. A Steaua sem volt teljesen veszélytelen, ám a végén Ovidiu Petre becserélése már azt jelezte, az egy ponttal is kiegyeznének, amikor a 92. percben, akárcsak egy héttel korábban a Vaslui ellen, Székely megszerezte a győztes találatot a fővárosiaknak.

Ezzel a győzelemmel a CFR és a Steaua befogta a tabella elején 31 ponttal álló Temesvárt és Urzicenit, míg őket a 30 pontos Rapid és a 29 egységgel rendelkező Vaslui követi.

Eredmények:
Curtea de Arges - Kolozsvári CFR 0-1
gólok: Alcantara (68.)

Craiova - Steaua 1-2
gólok: Prepelita (14.), illetve Kapetanosz (4.), Székely (90.)
Korábbi eredmények:
Ceahlaul - Urziceni 2-3
gólok: Ibrahim (30.), Fabbron (36.), illetve Semedo (31.), Onofras (55.), Brandan (86., 11-es)

Iasi - Beszterce 0-0

Rapid - Brassó 2-1
gólok: Ionita (22.), Grigorie (67.), illetve Voicu (67.)

Gyulafehérvár - Medgyes 0-0

Vaslui - Galac 1-1
gólok: Burdujan (38.), illetve Sarghi (3.)

Temesvár - Pandurii 1-0
gól: Bucur (11.)

kedd: Astra - Dinamo 20.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: