2018-03-07 10:07:03• hírek • MTI

Csak Londonban lehetnek izgalmak

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntős visszavágói közül csak a Tottenham Hotspur és a tavaly döntős Juventusösszecsapásán várhatóak izgalmak, a Manchester City és a Basel párharca gyakorlatilag eldőlt.

    
A torinóiak február 13-án hatalmas lehetőséget szalasztottak el, ugyanis az argentin Gonzalo Higuaín duplájával már a 9. percben 2-0-ra vezettek. Harry Kane a 35. percben szépített ugyan, de a Zebrák még a szünet előtt büntetőt rúghattak, a mesterhármasra hajtó Higuaín azonban a felső lécre bombázta a labdát. A Tottenham a fordulás után Christian Eriksen révén egyenlített (2-2), így jóval kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót.
    

Az angol csapat azért is bizakodhat, mert a korábbi évekkel ellentétben idén érvényesíteni tudta a hazai pálya előnyét. A Real Madrid és a Borussia Dortmund révén két "nagyvadat" is megvert a Wembley Stadionban, az APOEL legyőzése pedig már papírforma volt. Szintén a Tottenham esélyeit növeli az a statisztika, amely szerint eddig mind a hat olyan európai kupapárharcát megnyerte, amelynek első mérkőzésén idegenben döntetlent ért el.
    

A Juventusnak eddig nyolcszor kellett volna hazai döntetlen után kiharcolnia a továbbjutást a nemzetközi szintéren, és hatszor sikerrel is járt. Ugyanakkor a Juventus a legutóbbi öt egyenes kieséses párharcát elveszítette szigetországi klubokkal szemben. Legutóbb 2010-ben az Európa Ligában a Fulhammel szemben bukott el, a londoniaknál akkor a visszavágón Gera Zoltán is eredményes volt.
    

A BL honlapja szerint Gonzalo Higuaín - aki a torinóiak előző két meccsét kihagyta - felépült sérüléséből, és Mattia De Sciglio is pályára léphet szerdán. Hiányozni fog ugyanakkor Mario Mandzukic, Federico Bernardeschi és Juan Cuadrado.
    

A londoni együttesben Toby Alderweireld sérült, Serge Aurier eltiltott.
    

A Manchester City és a Basel párharca gyakorlatilag eldőlt, hiszen az angol csapat 4-0-ra nyerte idegenben az első mérkőzést. A két klub nemzetközi kupatörténelme is angol továbbjutást vetít előre, mivel a Manchester City még soha nem esett ki úgy, hogy az első meccsen idegenben nyert - nyolc ilyen alkalom volt -, míg a Baselnek hazai vereség után nem sikerült még egyszer sem továbbjutnia tizenegy próbálkozásból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: