2018-03-07 23:21:30• hírek • MTI

Ezúttal a Juve fordított a Spurs ellen - és tovább is jutott

A Juventus egy kifejezetten élvezhető mérkőzésen, hátrányból fordítva 2–1-re verte a hazai pályán játszó Tottenham Hotspurt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, így az olasz bajnok jutott a legjobb nyolc közé. Az est másik meccsén a  Basel idegenben győzte a visszavágót négygólos előnnyel kezdő Manchester Cityt.

 

A londoni csapat kezdte lendületesebben a találkozót, noha a gól nélküli döntetlen számára volt kedvező. A hazaiak sorra dolgozták ki a jobbnál jobb lehetőségeket, de a helyzetek rendre kimaradtak, eközben az olaszok alig jutottak el az ellenfél kapujáig, igaz, egy ízben büntetőt kértek számon - jogosan - a játékvezetőn. A Tottenham fölénye még a szünetet előtt góllá érett, bár a dél-koreai Szon a lövésével a saját lábát találta el, úgy pattant a labda a hálóba.


A bekapott gól által a kiesés szélére sodródott Juventus a folytatásban sem tudott változtatni, így a második félidőben is a Tottenham járt közelebb az újabb találathoz. Ennek ellenére a torinóiak szórványos ellentámadásaik egyikéből, az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek az argentin Higuain révén. Ez pedig olyan rövidzárlatot okozott a hazai együttesnél, hogy egy újabb védelmi megingást követően - Higuain ugratta ki a gólszerző Dybalát - három perccel később már hátrányban volt, s így kiesésre állt. A hajrában ismét veszélyesen rohamoztak a londoniak, de nem sikerült egyenlíteniük, amivel kicsikarták volna a hosszabbítást, egyszer a kapufa mentette meg a vendégeket.

 

A Premier League-ben toronymagasan éllovas Manchester City továbbjutásához nem fért kétség, miután az első felvonást 4-0-ra nyerte Svájcban. Így a már csak formalitásnak nevezhető találkozót a szigetországiak több kulcsjátékosukat pihentetve tudták le.


Vezetésről kaptak ki, de negyeddöntős szereplésük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Tottenham Hotspur (angol) – Juventus (olasz) 1–2 (1–0)
Gólszerzők: Son (39.), illetve Higuaín (64.), Dybala (67.)
Továbbjutott: 4–3-as összesítéssel a Juventus

Manchester City (angol) – FC Basel (svájci) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Gabriel Jesus (8.), illetve Elyounoussi (17.), Lang (71.)
Továbbjutott: a Manchester City 5–2-es összesítéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: