2009-09-14 13:23:42• hírek • Szatmar.ro

Ezüsttel zárta a szezont a Sportklub

A női párbajtőr-csapat a Steauától kapott ki a döntőben Predeálon.

Predeálon rendezték a női párbajtőr országos bajnokság utolsó fordulóját, ahol a Szatmárnémeti Sportklub együttese az ezüstérmet szerezte meg. Egyéniben Simona Deac felállhatott a dobogó legalsó fokára.

A csoportban a Simona Deac, Amalia Tătăran, Májer Csilla, Veres Gréta, Stepper Evelin összetételű Sportklub lehengerlően teljesített, még a Craiovai U tudta őket leginkább megszorítani, de ők is 13 pontos vereséget szenvedtek. A Farul viszont mindössze 15, a Craiovai CSM pedig 16 pontig jutott.

A szatmáriak a fináléban a Steaua ellen is vezettek féltávnál (19-18), a végén azonban 35-45 arányú vereséget szenvedtek. „Az elején egy harmadik hely jónak számított volna, de a lányok túlteljesítették a célt, így az ezüsttetl elégedettek lehetünk" - mondta Csiszár Ferenc edző.

Másnap az egyéni versenyre került sor, ahol Simona Deac bronzérmet szerzett. A menetelésben a későbbi győztes, korábbi Európa-bajnoki bronzérmes Anca Maroiu állította meg a szatmári lányt, aki egy végletekig kiélezett meccsek 15-14 arányú vereséget szenvedett.

„Nagyon örülünk ennek a bronzéremnek, hiszen a női párbajtőrmezőny rendkívül erős, még úgy is, hogy most sérülés miatt hiányzott az olimpiai ezüstérmes Ana Maria Brînză. Iordăchioiu is például már két évvel ezelőtt a világbajnokságon a nyolc közé jutásért vívott" - nyilatkozta Csiszár.

A másik három szatmári lány közül Tataran a legjobb 16 között vérzett el, míg Veres és Stepper már az első fordulóban búcsúzni kényszerült.

A világbajnokságot három hét múlva rendezik Törökországban, a női csapatban már ott lesz Brînză, mellette Măroiu, Iuliana Măceşeanu és Simona Alexandru indul.



Ezüstérmet szereztek a lányok Predeálon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: