2010-01-18 15:23:30• hírek • Szatmar.ro

Ezüsttel debütált Deac a válogatottban

Illusztráció
Illusztráció

Egyéniben nem sikerült ilyen jól a budapesti Világkupa.

A hétvégén Budapest volt a nemzetközi vívóközélet fővárosa, itt rendezték ugyanis az év első Világkupa-versenyét, melyen két szatmári lány, Simona Deac és Amalia Tataran is részt vett. Előbbi ráadásul ezúttal mutatkozhatott be a román párbajtőr válogatottban.

Bemutatkozása nem sikerült rosszul, hisz a csapat a döntőig menetelt. Csiszár Ferenc, Deac klub- és válogatottbeli edzője szerint tanítványa kissé bátortalan volt, de összességében jól szerepelt: „A lengyelek elleni elődöntőt és a franciák elleni finálét is Simonával  kezdtem első emberként, elég jól teljesített, viszont túl óvatos volt, egy kicsit lehetett volna bátrabb is. De hát első válogatottbeli szereplése alkalmából ez valahol természetes is. Ez a csapat most megmutatta, hogy az olimpiai ezüstérmes Brânză nélkül is második tudott lenni egy ilyen versenyen, melyen a németek és a magyarok sem tudtak a négy közé kerülni. A lengyeleket egy időn túli tussal vertük meg Măroiu találatával, a favorit franciák ellen viszont kockáztattam, de nem jött be, és beleszaladtunk egy nagyobb vereségbe".

Csiszár elmondta, hogy a következőkben összeállítanak majd egy olimpiai keretet, amelynek Deac, Anca Maroiu, Loredana Iordachioiu, Alexandra Simona és Ana Maria Branza mellett a mindössze 15 esztendős Amalia Tataran is tagja lesz, aki elsősorban még a junior és kadett korosztályban versenyez majd.

Az egyéni verseny már nem sikerült ilyen jól a lányoknak, mivel Deac a 62., Tataran pedig a 117. helyen végzett a 155 fős mezőnyben. Utóbbi versenyző két győzelemmel még továbbjutott a csoportjából, ám azt követően egy brit lány egy tussal jobbnak bizonyult. „Ilyen szinten egy-két tus is sokszor döntő lehet, és ezekben az esetekben sokat számít a rutin, ami Tatarannak még nincs", mondta Csiszár.

A magyar fővárosban egy másik eseményt is rendeztek a hétvégén, a tőrözők Fülöp Mihály emlékversenyén a 14-15 éves korosztály képviselői mérték össze tudásukat. A Szatmárnémeti Sportklub versenyzői közül a fiatalabbak között Sebastian Flucuş a 9., Bartók Alpár a 18., Dan Cătălin pedig a 29. lett. Mindhárman részt vettek az idősebbek versenyén is, Flucuş 28., Bartók a 34., Dan pedig a 37. helyen zárt, a két „öregebb" közül a szatmári vívóközpontban készülő Bogdan Dascălu a 10., Alexandru Ardelean pedig a 11. lett. A lányoktól csak két szatmári lépett pástra, az 1996-os születésű Varga Anett a 9. helyen végzett, miután a nyolcba jutásért egy tussal kapott ki egy hazai tőrözőtől, majd másnap az idősebbek mezőnyében a 19. lett, megelőzve a másik szatmári lányt, Bujer Reginát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: