2013-04-29 16:43:09• hírek • Kocsis Zoltán

Ezüstérmet szerzett a Hám János csapata Szovátán

Második helyezett lett a Hám János focicsapata a 12 együttest felvonultató rangos megmérettetésen, a Szovátán megrendezett IX. Országos Középiskolás Labdarúgó Tornán. A szatmáriak az ezüstérem mellett a torna legjobb kapusával illetve legjobb edzőjével is büszkélkedhetnek.

Idén is bejutott Románia legjobb középiskolás focicsapatai közé a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Szovátán megrendezett döntőben pedig egyenesen remekeltek: ezüstéremmel és egyéb elismerésekkel tértek haza.

Itt a 12 csapatot négy darab hármas csoportban osztották: a szatmáriak az A csoportba kaptak besorolást Beszterce és Nagybánya mellé. A B csoportban Nagyenyed, Nyárádszereda és Temesvár, a C csoportban Szováta, Kraszna és Székelyhíd, a D. csoportban pedig Csíkszereda, Kolozsvár és Déva került.

A szatmári fiúk számára nem indultak a legjobban a csoportmérkőzések: az utazástól meglehetősen fáradt csapat 3-0 arányban kikaptak a besztercei csapattól. A vereség azonban felkeltette a küzdeni és győzni akarást a fiúkban, hiszen győzniük kellett a csoportból való továbbjutáshoz. A Hám János csapata négy gólt rúgott, gyakorlatilag lemosva a pályáról a nagybányai együttest.

A negyeddöntőben a Nyárádszereda volt a soros ellenfél, a Hám János csapata „önbizalomtól telve lépett pályára" és nyert is 1-0 arányban.

- Vasárnap kezdődtek az elődöntők. Nagyon vártuk a házigazdák elleni összecsapást, igaz kicsit félve vártuk, mert mindenkin rajta volt a nyomás, hogy teljesíteni kell és be kell jutni a döntőbe - idézte a mérkőzés előtti hangulatot Marian Róbert csapatkapitány. A  csapat ezt a meccset 1-0 arányban nyerte meg és jöhetett a Kolozsvár elleni döntő.

Gól nélküli első félidő után - amikor a szatmáriak egy alkalommal a kapufát is eltalálták - végig szoros meccsen 2-0-s kolozsvári győzelem született. „Elkövettünk mindent, hogy ismét megnyerjük a kupát, de ez nem jött össze. Izgalmas mérkőzés volt, de a szerencse nemvolt velünk a kapufánál. A második félidőben kaptunk egy gólt, ami megtörte a csapatot. Nem adtuk fel, kitámadtunk, de egy egy kontra végén ismét a kolozsváriak találtak be. Emelt fővel szálltunk le a pályáról, hisz aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy nincs miért szégyenkeztünk", szólt a csapatkapitány élménybeszámolója.

Az ezüstérem mellett a szatmáriak két egyéni kitüntetést is kiérdemeltek: Lieb Roland Mihály lett (idén is) a torna legjobb kapusa, míg Marian János a legjobb edzője.

- Szovátán a körülmények nagyon jók voltak, barátságos hely. A szervezők is megtettek mindent, hogy minden csapat jól érezhesse magát ezen a tornán - számolt be Marian Róbert. " Külön köszönet az elmúlt 4 év munkájáért az edzőnknek, Marian Jánosnak,  aki végig kitartott a csapat mellett, nélküle nem jutottunk volna el idáig és ilyen remek eredményeket értünk el!", tette hozzá a csapatkapitány.

Zárszóként köszönetet mondott Ádámko István igazgatónak, majd hozzátette: reméli, Szatmár megye képviselői a következőkben is hasonlóan jó eredményeket érnek majd el.

Csapat kerete: Lieb Roland Mihály, Korn Roland, Ghiurutan Bura Dániel, Marian Róbert János (csapatkapitány) (egyaránt XII. B), Podolyák Csongor, Oláh Szabolcs (XII. A), Korn Márk, Roszpapa Dávid (IX. B), Takács Sándor (IX. A)
Edző: Marian János

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: