2012-02-27 16:11:34• hírek • Szatmár.ro

Ezüstérmes lett a Fehér Medvén Adrian Pop

Kiemelkedően jó eredményt  ért el a Berlinben megrendezett férfi párbajtőr versenyen Adrian Pop.

A szatmárnémeti Sportklub versenyzője az 52. alkalommal megrendezett viadalon második helyezett, azaz ezüstérmes lett. A versenyről tudni kell, hogy egy különleges rendszer szerint bonyolították le, a hagyományos tornákhoz képest többet vívtak az indulók. Összesen 242 párbajtőröző lépett pástra, Csiszár Ferenc tanítványát pedig csak a döntőben tudták megállítani. A 33 éves,  nagyon rutinos Jörg Fiedler volt az ellenfél, ő tavaly Európa-bajnok volt, az athéni olimpián pedig harmadik helyen végzett.

Pop az elődöntőben az ukrán Jevgenyij Makijenko ellen lépett pástra és győzte le 15-13 arányban. A legjobb nyolc között Adi ellenfele klubtársa volt - Andrei Radutot egy kiélezett összecsapáson győzte le a későbbi ezüstérmes. Radut végül a 10. helyen végzett, a szintén a Sportklub színeiben induló Árkosi Bertalan 72., Adrian Szilágyi pedig a 77. helyen zárt.

„Egy nagyon kemény verseny volt, Pop az elejétől a végéig jól vívott, a döntőben két tus hátrányba került, utána kockáztattunk, ami azonban nem jött be" - mondta Csiszár Ferenc. Ezüstérmével Adrian Pop megismételte négy évvel ezelőtti teljesítményét, az akkori Fehér Medve versenyen szintén második helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: