2011-09-01 16:46:22• hírek • Szatmar.ro

Egy ezüst Szatmáron, papírforma eredménytelenség Craiován

Jól, egy ezüstéremmel indult a Szatmárnémeti Sportklub szereplése az U20-as országos bajnokságon Szatmárnémetiben, míg Craiován senki sem került érem közelébe.

A Szamos parti városban a tőrözők versenyében Lengyel Éva és File Attila tanítványai közül egyedül Teofil Moisuc jutott be a legjobb nyolc versenyző közé. Ő azonban ezzel még nem elégedett meg és a ploiesti Andrei Enache valamint a bukaresti Mihai Predescu legyőzésével a fináléig menetelt. Itt azonban a csúcsformában lévő Mirea Stefan várt rá, aki az elődöntőben elképesztő 15-0-ás eredménnyel „kaszabolta le" ellenfelét. A Steaua versenyzője sajnos a fináléban sem adott szemernyi esélyt sem szatmári ellenfelének és 15-2 arányú győzelmet aratott. Moisuc ezzel megvédte tavaly szerzett ezüstérmét és egy remek második hellyel búcsúzik a Sportklubtól, hisz egyetemi tanulmányai miatt a jövőben a Temesvári Poli színeiben versenyez majd.

Ami a többi sportklubost illeti, Muresán István a 9., Dascălu Bogdan a 11., Ardelean Alexandru a 13., Aldea Iulian a 15., File Szabolcs a 17., Flucuş Sebastian a 18., Dan Catalin a 20., Szemák Tamás a 25., Targovatu Alexandru a 26., Bodó Benjámin a 27., Bartók Alpár pedig a 29. helyen zárt.

A szatmári versennyel párhuzamosan Craiován a hasonló korosztályba tartozó párbajtőrözők csaptak össze egymással, ám az oltyán fővárosban nem sok babér termett a szatmáriak számára. Nagy Lehel tanítványai közül a legtovább Cristian Aniculaesei jutott, ám ő is elvérzett a legjobb nyolc küszöbén, míg Peres Adrian és Mihasca Vlad a legjobb 32-be se jutott be.

Mindkét helyszínen pénteken a fiúk csapatversenyével folytatódik a bajnokság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: