2011-09-02 18:44:05• hírek • Szatmar.ro

Ezüst után arany a tőrözők országos bajnokságán

Amennyiben Teofil Moisuc csütörtöki ezüstérme után azt írtuk, hogy jól kezdődött a Szatmárnémeti Sportklub vívói számára a 20 éven aluliak országos bajnoksága, akkor a pénteki mérleg után leszögezhetjük: pazarul folytatódott a bajnokság. Legalábbis ami a tőrözőket illeti, mert a párbajtőrözők nem nagyon villogtak eddig.

A tőrözők Szatmárnémetiben megrendezendő bajnokságán Moisuc csütörtöki ezüstje után pénteken a fiúk csapatversenyében lehetett egy kiugró eredményben reménykedni. Főleg, hogy a tavaly a Sportklub ezüstérmet szerzett.

Nos, a Teofil Moisuc, Muresán István, Bogdan Dascalu, Aelxandru Ardelean összetételű gárda nem hogy nem okozott csalódást, de meg is fejelte a tavalyi teljesítményét, a döntőben magabiztosan legyőzve a Ramnicu Valcea együttesét (45-27).

Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold által felkészített csapat "másik fele", a Sportklub második számú csapata az utolsó előtti, azaz ötödik helyet szerezte meg, megelőzve a Steaua második együttesét. A katonacsapat legjobbjai mellesleg a harmadik helyen végeztek.

A Csipler Sándor Vívóteremben szombaton és vasárnap a lányok egyéni illetve csapatviadalát rendezik meg, a Sportklubot Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Şuta Dan és Izsáki Arnold vezetésével Cuteanu Bianca, Tóth Zselyke, Petrişor Evelin, Magyar Petra, Bujer Regina, Varga Anett, Löchli Evelin, Erdei Réka, Hajdu Adriana és Lazin Alexandra képviseli.

A szatmári versennyel párhuzamosan zajlik Craiován a párbajtőrözők U-20-as országos bajnoksága is, az Aniculaesei Cristian, Pereş Adrian, Mitraşca Vlad összetételű szatmári csapat a nyolcba jutásért szenvedett vereséget. Az erőviszonyok alapján a fiúktól nem is volt várható kiugró eredmény, annál inkább lehet majd számítani érmekre a lányok részéről, akik Csiszár Ferenc edző irányításával érkeztek meg pénteken, és lépnek pástra a szombati egyéni illetve a vasárnapi csapatversenyben. A Sportklub színeiben Tătăran Amalia, Veres Gréta, Stepper Evelin, Oros Bianca, Drăguşin Oana és Pop Sandra indul az oltyán fővárosban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: