2014-06-17 11:19:25• hírek • Szatmár.ro

Édességfogyasztás és pajzsmirigyrák

A nők imádják a csokoládét ez tény, többségük naponta fogyaszt valamilyen édességet, de a férfiak körében is szép számmal akadnak édesszájúak.

Számos kísérlet igazolta, hogy a csokoládé hatására a szervezetben boldogsághormonok szabadulnak fel, ezt szinte minden csokirajongó megtapasztalta. A túlzásba vitt édességfogyasztással azonban ezentúl még óvatosabban kell bánnunk, hiszen a cukorbetegség kialakulásán kívül, más betegség megjelenésének veszélye is fennáll.

Egy nemrégiben napvilágot látott kutatás eredményei szerint azok a személyek, akik sok édességet fogyasztanak, hajlamosabbak a pajzsmirigyrák kialakulására. A túlzásba vitt édességfogyasztás hatására megemelkedik a vér cukorszintje, ami a kísérletek alapján ennek a betegségnek a kialakulására is hajlamosabbá teszi az édesszájúakat.

A Milánóban készült felmérésben ezer személy vett részt, akiknek vércukorszintjét közvetlenül az elfogyasztott édességek után és az azt követő öt éves időszakban is mérték. A megfigyelések alapján beigazolódott, hogy ezeknél a személyeknél jóval gyakrabban alakult ki pajzsmirigyrák, mint azoknál, akik kevesebb édességet fogyasztottak.

A kenyér, a burgonya fogyasztását követően automatikusan megemelkedik a vércukor- és inzulinszint, ha még ehhez sok cukrozott nyalánkságot is fogyasztunk, duplájára növeljük ennek a betegségnek a kialakulási esélyeit. A pajzsmirigydaganat a többi rákos megbetegedéshez viszonyítva jóval ritkábban fordul elő, mégis ezen tényezők, valamint a dohányzás és a cukorbetegség együttes negatívumainak hatására egyre gyakoribb rákos megbetegedéssé válik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: