2020-01-09 12:59:38• hírek • Fizetett tartalom

Ezt ki kell próbálni! Ütős virtuális élményt kínál a szatmárnémeti VR Ready

A videójátékok a VR, azaz virtuális valóság technológiának köszönhetően új szintekre emelkedtek: a jövő mára jelenné vált, amit most már Szatmárnémetiben is ki lehet próbálni, méghozzá csúcsminőségben.

 

Egy merőben új kezdeményezés vette kezdetét városunkban, ez pedig a VR. Eddig is voltak játéktermek, lehetett PC-n, Play Stationon vagy Xboxon játszani, viszont most ez egészen más. A klasszikus gaming platformok megmaradtak, viszont helyet kaptak a VR szimulátorok is, melyeknek köszönhetően a felhasználó nem csak szemlélője, de valóban részese lehet bármilyen játéknak.



 

A tavalyi év végén indult kezdeményezés Mali Szilárd vállalkozó nevéhez kötődik, aki novemberben megnyitotta a VR Ready-t. Elmondása szerint Szatmárnémetiben egy hatalmas gamer közösség működik, akiket szeretne összefogni, igényeiket és elvárásaikat pedig kiszolgálni, méghozzá a legmodernebb eszközökkel.

 

A VR egy olyan technológia amely már 2014–2015-ben is létezett, viszont akkor még egy kezdetlegesebb formában. 2017 óta egészen beindult ez az ipar, és ma már komoly igény mutatkozik erre.



Romániában eddig akik szerették volna kipróbálni a technológiát, sokáig csak a fővárosban juthattak lehetőséghez, azóta pedig már Kolozsváron, pár hete pedig Szatmárnémetiben is beléphetnek a virtuális valóságba.

 

A VR-t kipróbálva elmondhatjuk, hogy ez a gaming egy teljesen más szintje: tényleges résztvevői lehetünk egy-egy adott videójátéknak, amire néhány évvel ezelőtt talán csak egy távoli álomként gondolhattunk.

 

Mali Szilárd szerint a VR-t érdemes kipróbálni még akkor is, ha a felhasználó nem egy tapasztalt gamer, hiszen az átélt élmény egyedülálló lesz számára.



És hogy mivel várja a videójátékok szerelmeseit a VR Ready? Választék van bőven: 5 a legújabb játékkonzolokból, PlayStation 4 Pro és Xbox One S széles játékkatalógussal. Ugyanakkor 12 darab, 32 colos hajlított monitorral ellátott gaming PC is várja a játékosokat, itt főként különböző akciójátékokkal szórakozhatnak a látogatók.

De a fő attrakció a VR: azaz 8 csúcskategóriás számítógép, ezekhez a piacon kapható legkorszerűbb VR head-setek, illetve két PlayStation VR, Romániában egyedülálló játékkatalógussal.

Sőt a hónap közepétől egy új VR projekt is beindul a játékteremben, az Ubisoft-tal történt megegyezést követően két escape room, azaz szabadulószoba típusú VR szimulátor kerül be a katalógusba amelyeket 2-4 fős csoportoknak fognak elsősorban ajánlani.



A VR-Ready a konzolok, PC-k és VR-fülkék mellett jól felszerelt bárral is várja a látogatókat, ahol üdítőitalok és sörök mellett koktélokat és egyéb finomságokat lehet rendelni, teljessé téve a kikapcsolódást.
 

A játékterem ugyanakkor ki is bérelhető: születésnapokat, céges rendezvényeket, baráti összejöveteleket tehet még színesebbé a VR kipróbálása.


Most már csak egyetlen kérdésre kell választ adni: Hol és mikor látogatható meg a VR Ready?

A szatmárnémeti Ankorában, az emeleten, a játszóház mellett, minden nap 13 órától: vasárnaptól csütörtökig 23 óráig várja a gamereket a hely, míg pénteken és szombaton akár éjjel 1-ig is lehetőség van egy kis játékra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: