2016-01-08 11:10:23• hírek • BZI/hirado.hu

Ezt kell(ene) tudni egy mobilnak 2016-ban

Minden évben nagyobbak, gyorsabbak, jobb kamerával szereltek az okostelefonok. Miből nem érdemes engedni 2016-ban?

Most nem az egyéni igényekről, a két SIM kártyáról és társairól van szó, hanem azokról a paraméterekről, amelyekről már nem kellene lemondani az éves vásárláskor. Nélkülük inkább maradjunk a mostani készülékünknél - míg el nem törik, szét nem esik.

Nagyobb üzemidejű akkumulátor

Ahogy nőtt a kijelzők mérete, s váltak a telefonok egyre hardverigényesebb játékeszközökké, úgy maradt változatlan az akkumulátorok üzemideje. Valódi okostelefonos használat mellett (tehát nem 2G-re visszafogott, naponta kétszer szinkronizáló készülékről beszélünk), egyik mai mobil sem bírja tovább az egy napos használatnál. Ha valamit, akkor az akkumulátor üzemidejének drámai javítását valóban várhatjuk idén az új iPhone-tól és a Samsung Galaxytól.

Törésbiztos kijelző

Többször körbejárta a világot tavaly a hír, hogy az Apple még 2014-ben előáll a zafír kijelzővel, ami nem karcolódik, nem törik - aztán a cupertinói óriás visszatáncolt. Márpedig a képernyők továbbra is repednek, a csodafóliák és edzettüveg védők csak a kijelző élvezhetőségét rontják, s a fóliák karcait nézhetjük, míg egy félresikerült mozdulat eredményeként a telefon ugyanúgy el nem törik. Legújabban a Motorola ígérget törésbiztos kijelzőt...

Elegendő memória

Ne vegyünk 16 GB-os mobilt: jó felbontással egy rövid film a délutáni kutyasétáltatásról megtölti a belső tárhelyet (egyre több okostelefonban nincs helye a memóriakártyának), s akkor mi lesz nyaraláskor? 64 GB a minimum, ami elvárható egy mai telefontól.

Vezetéknélküli töltés

Már az IKEA-ban is olyan bútorokat árulnak, melyekben eleve kialakították a vezetéknélküli töltők helyét: a kábelek ideje lejáróban.

Felszabadulás az előtelepített szoftverek alól

Bloatware-nek hívják a kéretlenül mobilra telepített, hely- és forgalomzabáló gyártói-kereskedői alkalmazásokat. Végre tudjuk majd törölni az iPhone 7-ről az Apple Wallet, iBooks vagy Maps alkalmazásokat vagy a Samsung Galaxy legújabb nehezékeit? Mert ha nem, a kéretlen appoktól mentes, „tiszta" mobilhoz továbbra is Nexust, netán Cyanogenmodot vagy OxygenOS-t futtató mobilt kell vásárolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: