2019-06-19 04:21:58• hírek • Blikk.hu

Ezrével veszítik el a rajongóikat a közösségi oldalon a magyar sztárok

Teljes a káosz a Facebookon – a közösségi oldalon hétfő óta ezrével törlik a profilokat, ráadásul a tömeges letiltásnak olyanok is áldozatul estek, akik állításuk szerint semmiben sem sértették meg a felhasználói szabályzatot.

Korábban is sor került ilyen tisztogatásra, ám akkor a gyanús profilok kerültek célkeresztbe, most azonban – érthetetlen módon – több ezer aktív facebookozó valós profilját is törölték.
 

A közösségi oldalon zajló letiltási hullám a sztárok követői táborának változásán is látszik: a HVG.hu a Socialbakers adatbázisa alapján írta meg, hogy a legnagyobb magyar közösségi oldalak is tömegével veszítik el a rajongóikat.
 

Tibi atya tábora egy nap alatt 5599 rajongóval csökkent, a több mint 1 millió 50 ezres követővel rendelkező Kasza Tibi oldalán 4749 követő vált kámforrá egy nap alatt. Majka 2521, a Sebestyén Balázs nevével fémjelzett rádiós produkció portálja 1513, Schobert Norbi 1734, Rubint réka 1315, Hosszú Katinka pedig 1186 követőt vesztettMindez úgy, hogy a sztárok tábora normális körülmények között folyamatosan bővülni szokott.
 

Ezek a számok persze, nem tűnnek nagynak egy milliós táborral rendelkező oldalnál, ám Kasza Tibi már évek óta kongatja a vészharangot a Facebook működésével kapcsolatban.
 

– Bár néhány ezer fős csökkenés nem érinti drámaian egy egymilliós oldal méretét, valójában az dühít, hogy újra és újra semmibe veszik a felhasználókat, akiknek mindent köszönhetnek. Legyünk őszinték, teljesen szétbarmolták a felhasználói élményt, egész egyszerűen már senki sem tudja kiszámítani, mi történik a Facebookon – magyarázta a TV2 sztárja, aki több személyes ismerősét is elveszítette a közösségi oldalon a tisztogatási hullám miatt.


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: