2014-08-04 14:53:40• hírek • MTI

Ezrével érkeztek illegális bevándorlók Olaszországba

Több mint 2700, Észak-Afrikából indult illegális bevándorlót vettek fedélzetre a Földközi-tengeren szolgáló olasz hadihajók péntek és vasárnap között. Kettő életét nem sikerült megmenteni.

Egy bevándorlókkal teli hajó vasárnap Líbia partjaitól ötven mérföldre süllyedt el. A helyszínre siető olasz hadihajó 268 túlélőt vett a fedélzetére. Ketten életüket veszítették - közölte az olasz haditengerészet Twitter-fiókján.

A Mare Nostrum (Mi tengerünk) nevű olasz katonai-humanitárius misszió keretében szolgáló hadihajók az elmúlt hét végén több mint 2700 illegális bevándorlónak nyújtottak segítséget az észak-afrikai és az olasz partok között. A hadihajók nagy része hétfőn érkezik be a különböző dél-olaszországi kikötőkbe, de 1300 menekültet már a pugliai Tarantóba szállítottak.

Tarantóba május óta több mint 10 ezer illegális bevándorló érkezett.

A tavaly októberben indított Mare Nostrum misszió idén január és augusztus között 426 alkalommal sietett az illegális bevándorlók segítségére: az olasz partokra ebben az időszakban több mint 93 ezer illegális bevándorló érkezett. Tavaly egész évben mintegy 43 ezer menekültet kellett fogadni az országban.

A szicíliai Pozzallo rendőrsége hétfőn letartóztatott egy szenegáli férfit a helyi menekülttáborban. Az olasz hatóságok szerint emberkereskedőről van szó, akit az általa szállított honfitársai azonosítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: