2010-10-17 16:22:53• hírek • Szatmar.ro

Még mindig vannak szabad állások

Az egyetemi diplomáikkal még mindig nem sokra mennek azok, akik munkát keresnek. A Munkaerő Elhelyező Ügynökség közvetítésével jelenleg meghirdetett közel 200 állás közül mindössze 7 helyen igényelik az egyetemi végzettséget.

Az önmagában még nem volna probléma, hogy nem feltétel a felsőfokú képesítés, hanem ez sokszor maga után vonja a kisebb fizetést is.

Szatmár megyében jelenleg 199 állás van üresen az ügynökség adatbázisa szerint, ebből 148 személyt a megyeszékhelyen alkalmaznának. Legtöbb esetben, pontosabban 130 állásra legalább középiskolai végzettség szükséges, de vannak olyan munkaajánlatok is, amikhez semmiféle képesítésre nincs szükség.

Amint az általában lenni szokott, most is a varrodai alkalmazottakban van hiány, ebben az ágazatban 47 személyre van szükség Szatmárnémetiben, de a nagykárolyiak, illetve a környéken lakók is jelentkezhetnek erre a munkára, hiszen ott is 17 személyt alkalmaznának a textilipar területén. Az asztalossághoz értő munkanélküliek sem kell sokat keressék a munkalehetőséget, hiszen a megyeszékhelyen 19 személyt alkalmaznának ebben a szakmában. A kereskedelemben is több helyre lehet jelentkezni.

Azok az egészségügyben jártas személyek, akik úgy gondolják, hogy a romániai életkörülményeket szívesen jobbra cserélnék, Máltán szeretettel fogadják őket. Itt 200 ápolót, illetve 20 gyógyszerészt toboroznának idegenből. Az Országos Munkaerő Elhelyező Ügynökség által Angliában 5 szociális munkást vennének fel, Szlovéniában szakorvosokat, Svédországban pedig húsfeldolgozásra keresik a külföldi, olcsóbb munkaerőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: