2014-05-06 15:54:38• hírek • (x)

Mentelmi jog minden áron?

Kereskényi Gábort, a Szatmárnémeti RMDSZ vezetőjét az elmúlt napokban történt meglepetésszerű pártváltásról - Ovidiu Silaghi váratlanul átállt a PNL-ből a PSD-be - kérdeztük.

- Silaghi Ovidiu átigazolása a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) a Szociáldemokrata Pártba (PSD) a politikai köpönyegforgatás valódi magasiskolája. Civilizált politikai kúltúrákban elképzelhetetlen lenne a masszív átjárás és mutyizás az ideológiailag ennyire különböző pártok között. Még a hőn áhított mentelmi jog reményében sem...

De itt nem is az a fő kérdés, hogy Silaghi PNL megyei elnökeként, alapító tagként, 25 éves tevékenység, illetve olyan fontos tisztségek elnyerése után (kétszeri miniszterség, EP-tagság), melyekre a pártja javasolta miért döntött a váltás mellett. Ez mindenki számára világos.

Az érdekes sokkal inkább az, ahogy az egész történéshez Ponta miniszterelnök és a pártelnök viszonyul. Az indoklást Ponta személyesen adta meg a hétvégén Avasfelsőfaluban. Ez egyszerűen annyi, hogy meg kell akadályozni, hogy magyar jelölt nyerjen a 2-es körzetben az időközi képviselőválasztáson. Mert ugyebár ezen felül semmit nem kell mondani már a kampányban. A miniszterelnök boldogan emlékezett meg a 2012-es évről, amikoris a recept már egyszer bevált, így sikerült megszabadulni a város és a megye RMDSZ-es előljáróitól.

Az azóta eltelt lassan két év sajnos önmagáért beszél, mindenki saját maga tapasztalhatja hol jár és merre tart Szatmárnémeti és Szatmár megye. Bízom benne, hogy a hangzatos sikerpropaganda és a tavaszi szél lengette vörös zászlók nem takarják el a választók szemét, és mindenki az eszére és a szívére hallgatva fog május 25-én dönteni - mondta a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: