2018-05-28 07:54:48• hírek • Bede Emőke

Ezrek énekelték együtt az Edda legnagyobb slágereit Szatmárnémetiben

Az idei városnapok legjobban várt koncertje kétségkívül az Edda fellépése volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az újközpontban egy tűt sem lehetett volna leejteni. Ezer meg ezer rajongó töltötte meg a teret.

Talán még Pataky Attila sem gondolta volna 1974-ben, egy miskolci lépcsőn üldögélve, hogy 2018-ban több ezer szatmári előtt lép színpadra, mi több, mindenki vele együtt énekli azon slágereket, melyek népszerűsége mit sem kopott az elmúlt évtizedekben. Vasárnap este azonban ez mégis valóra vált, hiszen az Edda tagjai hegyeket mozgató energiával robbantak be a színpadra, s szenvedélyükkel teljesen magukkal ragadták a közönséget. Ezrek énekelték Pataky Attilával együtt a dalokat, melyekre már nem egy generáció bulizott, lázadt, olykor búsult.
 

Az Edda után egy másik ikonikus banda vette birtokba a színpadot, Dan Bittman és az általa irányított Holograf közel annyi évtizede meghatározó alakja a román zeneiparnak, mint Pataky és bandája Magyarországon. Így nem is csoda, hogy ők is számos örökzöld dallal örvendeztették meg a közönséget.
 

A XXII. Szatmári Városnapok végére a pontot pedig a tűzijáték tette fel, melynek központi témája idén a brokát és a brokátszövés technikája volt. A fények égi játékát az előző évekhez hasonlóan most is rengetegen követték a helyszínről, de az élő közvetítésnek köszönhetően otthonról is sokan élvezhették a nagy finálét, mely hivatalosan is zárta városunk ünnepét.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: