2015-12-30 14:38:07• hírek • Kocsis Zoltán

Ezért van olyan sok rendőr Szatmárnémeti utcáin

A következő napokban fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk megyeszerte, jelentette be szerdán a Szatmár Megyei Rendőrség. A tájékoztatás szerint 620 rendőr és 200 csendőr járja majd az utcákat, közterületeket.

Közúti rendőrség, a közrendért felelős egységek, a bűnügyi osztály vagy éppen a lőfegyverek és robbanószerek osztályának munkatársai - a december 31. és január 3. közötti időszakban a megszokottnál nagyobb számban lesznek jelen (nem csak) Szatmárnémeti közterületein, tájékoztat a rendőrség.

Mindezt természetesen a lakosság biztonságának fokozásáért és azért, hogy mindenki zavartalanul ünnepelhessen, áll a hatóság közleményében. A megelőzés és a bűnözők elrettentése érdekében a speciális egységek teljes felszerelésben, kutyákkal megerősítve teljesítenek szolgálatot.

Az ittas vezetés okozta esetleges közlekedési balesetek megelőzése, megakadályozása érdekében a közúti rendőrség fokozottan ellenőrzi majd az autósokat - elsősorban szilveszter éjszakáján. A rendőrség felelősségtudatos, érett gondolkodást és viselkedést kér az autósoktól közleményükben.

Tekintettel arra, hogy egyes helyeken tömeges jelenlétre lehet számítani, utcabálok, vagy a tűzijáték alkalmával, a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy értékeire, táskájára fokozottan figyeljen, ha lehet ne hordjon magánál értékes, figyelemfelkeltő dolgot, illetve az autókat is figyelmesen zárják be. Legyenek türelmesek egymáshoz, tartsák be a rendőrök utasításait, és kerüljenek bármilyen nemű konfliktust. Kerüljék az alkoholos italok túlzott fogyasztását, hiszen ez az antiszociális viselkedés egyik fő kiváltója. Illetve ha szemtanúi bármilyen bűncselekménynek, akkor azt haladéktalanul jelentsék a 112 hívószámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: