2018-04-05 06:25:57• hírek • Bede Emőke

Ezért jártak Torinóban a szatmári rendőrök

Nem mindennapi eseményen vett részt a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség (IJP) küldöttsége, ugyanis az olaszországi kollégák meghívására Torinóba látogattak, hogy a nők és a családon belüli erőszak megelőzéséről folytassanak tapasztalatcserét.

A kétnapos látogatás programja igencsak sűrű volt. Az IJP képviselőit legelőször azzal ismertették meg a vendéglátók, hogy miként lépnek fel, ha nők elleni vagy családon belüli erőszakkal néznek szembe. A bemutató emellett kitért arra is, hogyan lehet kezelni a kiskorú bűnözőket és a zabolátlan drogfogyasztókat. Természetesen az ezekre a kérdésekre vonatkozó olasz törvényekre is kitértek az előadók.
 

A találkozó során arról is beszámoltak az olasz rendőrség képviselői, hogy a piemonti régióban, ahol kb. 50 ezer, hivatalosan is bejelentett román állampolgár él, csökkenőben van a románok által elkövetett bűnözés rátája. A szatmári rendőrök találkoztak is néhány Piemontban élővel, akikkel a gyerekekre leselkedő online veszélyekről beszélgettek.
 

Az utazás legfontosabb pontja azonban az a konferencia volt, melyen az utóbbi években Szatmár megyében futó kampányokról számolt be az IJP képviseletében Hrihorisan Felicia. 2014-ben a pedofília ellen vették fel a harcot, 2016-2017-ben pedig főként a nők és a gyerekek ellen elkövetett erőszak megelőzése érdekében szerveztek megmozdulásokat. Ami 2018-at illeti, a vezérszál ugyanaz, viszont ebben az évben a verbális vagy fizikai bántalmazás áldozatai a rendőrség keretén belül már szakember segítségét is igényelhetik, hogy túlléphessenek a testi és lelki fájdalmakon.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: