2016-10-28 11:01:20• hírek • MTI

Ezért beteg a román gazdaság - AHK – DRW találkozó Szatmáron

Ezért beteg a román gazdaság - akár Végh Antal legendás, 1974-ben megjelent könyvének címét is parafrazálhatta volna Sebastian Metz-nek, a Német-Román Ipari és Kereskedelmi Kamara (AHK) ügyvezetőjének csütörtök délután Szatmárnémetiben tartott előadása.

Románia legnagyobb, kétoldalú gazdasági egyesülete, az AHK, a Román-Német Gazdasági Egyesület (DRW) meghívására szervezett szakmai-gazdasági konferenciát a szatmári megyeszékhelyen, amelyen Werner Hans Lauk német nagykövet és Radu Bud prefektus mellett a térség több jelentős üzletembere, vállalatvezetője is részt vett. A Bukarestben székelő AHK több mint 550 tagot (céget) tömörít magába, ennek fényében kiemelten hízelgő, hogy Metz külön megköszönte a DRW-nek a kiváló együttműködést.

Metz, aki 2012 januárja óta áll az AHK élén, korábban pedig Algériában és Nepálban teljesített hasonló diplomáciai szolgálatot, a Szatmár.ro-nak adott exkluzív nyilatkozatában négy pontban foglalta össze a román gazdaság jelenlegi legnagyobb gondjait: a szakképzett munkaerő hiánya, az infrastruktúra hiányosságai, a nem megfelelő hulladékgazdálkodás valamint a gazdasági szférát övező közigazgatás. „Az az igazság, hogy a román közigazgatás sürgősen átalakításra, modernizációra szorul. Bizonyítják ezt többek között a rendkívül gyenge uniós pénzlehívási arányok is", magyarázta a szakember.

Metz elmondta, a német cégek érdeklődése töretlen a romániai piac, a romániai befektetési lehetőségek iránt. „Tennünk kell azért, hogy ez így maradjon, mert nagy a konkurrencia", hívta fel a figyelmet Metz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: