2014-01-06 17:05:40• hírek • Szatmár.ro

13500 doboz csempészcigarettával bukott le

A szatmári illetőségű csempész Máramaros megyében hozta át a határon a 120 ezer lej értékű cigarettát.

Cigarettacsempész-banda bukott le hétfőn reggel 6 óra körül a Máramaros megyei Szarvaszó közelében. A banda tagja volt a 25 éves szatmárnémeti illetőségű Z. Vasile - a többi csempészt még nem azonosították.

Az elkövetők a Tisza folyón keresztül hozták át a csempészcigarettát Ukrajnából Romániába, a határrendészek pedig éppen a "munka" ezen fázisában vették észre őket. A folyó közelében állt egy jármű is, amelyet már jól megpakoltak cigarettás dobozokkal, amikor a határrendészet emberei felszólították őket, hogy adják meg magukat. A banda négy tagja ekkor Ukrajna irányába indult a folyón keresztül, Z. Vasile azonban az autó felé rohant, bepattant és elhajtott a helyszínről.

A határrendészek egy közeli faluban megpróbálták megállítani az autót, de az továbbhajtott, majd az út szélén hagyva találták azt meg. Később pedig a sofőrt, a szatmárnémeti Z. Vasilét is elkapták.

Az autóban talált dohánytermékek összértéke 120 ezer lej körüli, ez több mint 13500 csomag Viceroy, illetve Jin Ling márkájú cigarettát jelent.

A határrendészek az árut és a Peugeot típusú járművet is elkobozták, Z. Vasile ellen pedig eljárást indítottak csempészet és tiltott határátlépés vádjával. Az ügyben a nyomozás folytatódik a banda többi tagjának az azonosítása érdekében.

13500 doboz cigarettával buktak le a csempészek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: