2018-09-10 10:52:46• hírek • Bede Emőke

Ezernél is több diákkal indult az új tanév a Kölcseyben

A szeptember délelőtti napsütésben újra megtelt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvara, hiszen közel három hónapnyi vakáció után hétfőn megkezdődött a 2018-2019-es tanév.

Sok diák régi ismerősként tért vissza a patinás intézmény falai közé, viszont sok apróság most először lépett be az iskola kapuján. A tanévkezdés izgalma azonban közös, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindannyian, mind az 1084 diák új élményekre és új ismeretekre szomjazva kezdte meg az évet.
 

A diáksereghez legelőször az iskola igazgatónője szólt. „Kedves kölcseysek! A tanév új kezdet, az új kezdet új lehetőségeket és új kihívásokat tartogat. Azt kívánom, hogy ezeknek a kihívásoknak a szépségét lássátok, ne pedig az előttetek tornyosuló akadályokként éljétek meg őket. Gondolkodj, higgy, álmodj és merj! Legyen e gondolat az, mely az idei tanév kulcsszavait közvetíti. Ehhez kívánok sok sikert” –hangzottak Pataki Enikő szavai, ki ezt követően nem csak az új diákokat köszöntötte, hanem az iskola új pedagógusait is. Az idei tanévtől kezdve ugyanis a Kölcsey tanári karát erősíti Fazekas Katalin magyartanárnő, Iancau Antónia angoltanárnő, Sütő Zsolt történelemtanár és Kótai Levente is, aki a társadalomtudományok rejtelmeibe vezeti majd be a diákokat.



Az igazgatónőtől ezt követően Kereskényi Gábor vette át a szót. „Újabban egyre-másra arról hallunk, hogy a több évszázados világrend, amit őseink felépítettek, ránk hagyományoztak, hogyan roskadozik alapjaiban. Látható, hogy világunkban a társadalmakat működtető alapértékek egyre inkább eltolódnak, egyre szélesebb körben uralkodnak el a szélsőséges nézetek és tettek. […] Talán pont ezért a mai világban az iskola szerepe és jelentősége sokkal nagyobb, mint korábban bármikor. Utat, alternatívát kell mutatni számotokra, diákok számára ebben a megtévedt világban, hogy a társadalom, a közösség irányába és a közösségi problémákra érzékeny, felelősséget vállalni képes felnőttekké váljatok” –szólt a diáksághoz a polgármester, majd Szejke Ottilia, elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő is köszöntötte az egybegyűlteket sikeres tanévet kívánva nekik.
 

A tanévnyitó további részét a diákok szavalatai és énekei tették még ünnepélyesebbé. Ezt követően mindenki felvonult saját tantermébe, hogy az osztályfőnökkel átbeszéljék a legfontosabb tudnivalókat az idei tanévvel kapcsolatban, mely nem kevesebb mint 34 tanítási hétből fog állni.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: