2014-07-16 15:14:11• hírek • Szatmar.ro

Sapientia: Kulcsszó a diákközpontúság!

Kolozsváron, az erdélyi felsőoktatás fellegvárában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kara már tizenkét éve részesíti minőségi képzésben az egyetemi hallgatókat. Irányelve nem a tömegképzésben, hanem a diák- és gyakorlatközpontú oktatásban testesül meg. A kiscsoportokban foglalkoztatott diákoknak lehetőségük van közvetlen kapcsolatok kialakítására a tanárokkal, akik megfelelő időt tudnak fordítani mindenkire.

A Kar tavaly októberben költözött új épületbe, amely modern felszereltségével teret, lehetőséget és kényelmet biztosít az oktatás, a haladás és a fejlődés számára. Korszerűsített integrált környezettudományi laboratóriumok segítik az oktatókat és hallgatókat a kutatásokban, kísérletekben, a kari épületben található Erdély egyik legnagyobb TV stúdiója, amely a maga 230 négyzetméterével egyaránt alkalmas rövidfilmek forgatására, de akár nagyobb lélegzetű tévéműsorok készítésére is. A hátsó épülettömb utolsó emeletén található tágas könyvtár az olvasási  és kutatási lehetőségek mellett csodálatos kilátással szolgál a belvárosra.

Július 14-én elkezdődtek a nyári beiratkozások a kolozsvári karon is. Az idei tanévben a kar alapképzésen és mesterképzésen kínál lehetőségeket a továbbtanulók számára. Alapképzésen négy szak indul (Környezettudomány, Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, Filmművészet, fotóművészet, média valamint Jog szak) 130 hellyel, amelynek több mint fele tandíjmentes.

Ugyanakkor, a 2014/2015-ös tanévtől a kolozsvári kar magiszteri képzéssel is jelentkezik, a Diplomácia és interkulturális tanulmányok akkreditált mesterképző a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak keretében indul.

A Sapientia EMTE kolozsvári kara a szakmai lehetőségek tárházát nyitja meg hallgatói előtt. Minden szakhoz olyan specifikus tevékenységek, gyakorlatok vagy tanulmányutak társulnak, amelyek hozzájárulnak egyrészt az elméleti anyag elsajátításához, másrészt pedig kiváló lehetőségek az oktatók és hallgatók, hallgatók és hallgatók közötti jó viszonyok kialakítására. A környezettudomány szakos hallgatók lehetőséget kapnak külföldi terepgyakorlatokra (évente Görögországba szerveznek szakmai gyakorlatot), az európai tanulmányok és nemzetközi kapcsolatok valamint a jog szakos hallgatók különböző országok intézményeibe látogathatnak el (Brüsszel - Európai Parlament, Európai Bizottság, Európai Unió Tanácsa, Régiók Bizottsága stb., Budapest, Bukarest), míg a filmművészet, fotóművészet, média szakos hallgatók Budapesten az MTVA-nál végezhetik szakmai gyakorlatukat.

Az idei évben a beiratkozási időszak július 25-ig tart, kivételt képez a jog és a filmművészet, fotóművészet, média szak, ahol július 22-24 között zajlik a felvételi vizsga. További részletes információk a kar honlapján találhatók: www.kv.sapientia.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: