2008-04-01 11:14:10• hírek • Szatmar.ro

Izmír helyett, Milánóban rendezik a 2015-ös világkiállítást

vilagkiallitasAz olaszoknak az expo 70 ezer új munkahelyet és minimum 4-5 milliárd euró bevételt jelent majd.

Milánóban rendezik a 2015-ös világkiállítást - döntött Párizsban az eseményt szervező nemzetközi iroda. Az olasz nagyváros a törökországi Izmírrel szemben kapta meg a rendezés jogát.

A milánói pályázat kampányszlogenje a 'világot táplálni, energia az életnek' volt. A legközelebbi világkiállítást az idén júniusban nyitják meg a spanyolországi Zaragozában.

A szavazás előtti órákban Milánó polgármesterasszonya, Lombardia tartomány elnöke, Romano Prodi kormányfő, az olasz külügy- és külkereskedelmi miniszter hat óra alatt 50 országot igyekezett meggyőzni arról, hogy Milánót válasszák.

Érdekes módon a muzulmán államok nem feltétlenül Izmirt támogatták, Olaszország például megszerezte magának Egyiptomot, az olaszok inkább az európaiak árulásától tartottak. Kiszivárgott, hogy Kenya nagykövetasszonyát a milánóiak CD-lemezcsomaggal csábították el, a Scalaban fellépett Maria Callas áriáival. Törökország viszont 50 millió dolláros afrikai segélyt ígért.

 
Izmirben egyenesben közvetítették a párizsi szavazást, és feszült volt a várakozás Milánóban is, ahol utoljára 1906-ban rendeztek világkiállítást. Olasz számítások szerint az expo 29 millió turistát jelent, 70 ezer új munkahelyet és minimum 4-5 milliárd euró bevételt jelent majd. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: