2011-11-04 08:57:03• hírek • Kocsis Zoltán

Ezer új munkahelyet ígér a Draxlmaier

Fritz Dräxlmaier és Emil Boc
Fritz Dräxlmaier és Emil Boc

Csütörtökön a bukaresti Győzelem-palotában (Palatul Victoriei) Emil Boc miniszterelnökkel találkozott Fritz Draxlmaier és Iuliu Aurel Cadar, a Draxlmaier cég igazgatótanácsának elnöke, egyben a vállalat tulajdonosa illetve a szatmárnémeti telephely vezetője.

A megbeszélésen, melyen jelen voltak a német cég valamennyi romániai telephelyének (Szatmárnémeti mellett Feketehalom és Vajdahunyad) vezetői is, a Draxlmaier bejelentette: jelentős fejlesztéseket tervez a partiumi városban. Ennek megfelelően 2012-2013-ban összesen 30 millió eurót költenek az autóalkatrészeket képező elektromos vezetékeket gyártó szatmárnémeti gyár bővítésére, amely a tervek szerint ezer új munkahelyet biztosít majd.

Szatmárnémetiben mellesleg eddig 113,4 millió lejt fektetett be a vállalat és összesen 4.300 munkahelyet biztosít. Országos viszonylatban a Draxlmaier összesen 12.000 embert foglalkoztat és az 1993 óta tartó befektetései összesen 200 millió eurót tesznek ki.

Emil Boc miniszterelnök természetesen elégedettséggel nyugtázta az újabb befektetést és hangot adott annak a meggyőződésének, hogy a kormány lépései következtében Romániában stabilizálódott a makrogazdaság helyzete. Kijelentette továbbá, hogy a román kormány továbbra is érdekelt a gépkocsiipar fejlesztésében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: